null Beeld

Jongen (19) verliest ouders bij vulkaanramp, volgt uitvaart vanuit ziekenhuisbed

Toen Jesse Langford (19) ontwaakte uit zijn coma, wachtte hem vreselijk nieuws. Bij de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland op 9 december zijn de ouders én het zusje van de Australische tiener om het leven gekomen.

Daphne Dorgelo

In totaal waren er 18 dodelijke slachtoffers door de uitbarsting, waaronder Kristine (45) en Anthony (51) en hun dochter Winona (17). Jesse werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Verbrand lichaam

Hij lag lange tijd in coma terwijl 80 tot 90 procent van z'n lichaam was verbrand door de uitbarsting. Hij werd daarom in coma overgevlogen naar het brandwondencentrum van het Royal North Shore Hospital in Sydney. Toen hij ontwaakte, stond hem het vreselijke nieuws te wachten dat hij de enige van zijn gezin was die nog in leven is.

Steun en liefde

Jesse kon de uitvaartdienst zelf niet bijwonen omdat hij nog steeds met zware brandwonden in het ziekenhuis lag. Hij volgde alles met zijn vriendin aan zijn zijde via een livestream. Zo kon hij toch een aantal zelfgeschreven gedichten voorlezen. Hij vertelde dat hij zich "niet kon voorstellen zonder één gezinslid verder te moeten leven, laat staan drie." Toch vertelde hij vastbesloten te zijn om met de steun en liefde van de rest van zijn familie door de pijn heen te gaan. Ook hoopte hij dat zijn ouders en zusje "worden herinnerd om wie ze waren en om hun waarden. En niet als ‘de mensen die op de vulkaan stierven’."

Innerlijke kracht

"Deze laatste paar weken hebben me geleerd dat wanneer je het moeilijk hebt, je een extra innerlijke kracht vindt die je dwingt door te gaan, door je emotionele en fysieke pijn heen. Zelf heb ik troost gevonden in het praten met dierbaren over de pijn die ik ervaren heb. Wanneer het allemaal te veel lijkt, moet je eraan denken dat je altijd net dat beetje extra in je hebt om door te gaan", klonk de dappere Jesse via de livestream.

Rots in de branding

Het verlies van zijn ouders betekent voor Jesse het verlies van “zijn 2 rotsen”. "Mijn moeder was een van mijn rotsen door al mijn ups en downs en ik zal haar onbeschrijfelijk hard missen. Iedereen die mijn moeder kende, zal zich de positiviteit en vrolijke lach van haar herinneren", vertelt hij. "Met mijn vader verlies ik mijn rechterhand. Hij gaf me de kracht om altijd sterk te blijven, hoe uitzichtloos de situatie ook was. Mijn vader was mijn beste maatje. Hij was altijd degene naar wie ik toeging als ik iemand nodig had om te praten. Ik ga hem zo hard missen elke dag."

Beste vriendin

"Het verlies van Winona doet nog het meest pijn", vertelt Jesse over zijn 2 jaar jongere zusje. ,"Een zus te hebben die zoals een beste vriend voor je is, is zo zeldzaam. Dat maakt het ook zo veel moeilijker om haar te moeten missen. Als haar grote beschermende broer zou ik alles voor Winona gedaan hebben en het breekt m’n hart dat dit niet langer mogelijk is. (…) Ik hou van jullie mama, papa en Winona en ik houd jullie de rest van mijn leven in mijn hart."

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden