null Beeld

Jongen krijgt van school geen vrij voor laatste vakantie met ongeneeslijk zieke moeder

De 36-jarige moeder Angela Rose is ongeneeslijk ziek en wilde daarom nog een laatste vakantie samen met haar drie kinderen voordat ze zou sterven. Maar de aanvraag hiervoor werd echter afgekeurd door de school. "Geen uitzonderlijke omstandigheden", luidde het.

Daphne Dorgelo

De Britse moeder diende de aanvraag in op de school van haar jongste zoon. Ze wilde de achtjarige Carlo buiten de wettelijke vakantieperiode meenemen en legde uit dat ze nog maar een paar maanden te leven had.

Diagnose

Veertien maanden geleden kreeg Angela de diagnose borstkanker. Binnen enkele weken had de kanker zich verspreid naar haar hersenen en botten. Ze had nog maar kort te leven en wilde daarom nog een laatste vakantie samen met haar kinderen. Maar de school van Carlo vertelde dat het geen uitzonderlijke situatie: "Als ik toch zou gaan, zou het worden gemarkeerd als ongeoorloofde afwezigheid."

Uitzonderlijk

Angela was na de afwijzing erg van slag. "Als een stervende 36-jarige moeder die haar jongen voor de laatste keer op vakantie wil nemen geen uitzonderlijk geval is, dan vraag ik mezelf af wat dat wel is."

Verontwaardigd

Ze reageerde zeer kwaad op het onverwachte antwoord van de school. De school verontschuldigde zich bij nader inzien en is op de beslissing is teruggekomen. Carlo, die een aanwezigheidspercentage van 98 had op de school, heeft alsnog vrij gekregen voor hun laatste vakantie samen.

Toestaan

Een woordvoerder van de Stanton Middle School in Milton Keynes vertelt: "Hoewel we wisten dat ze gezondheidsproblemen had, hebben we niet de volledige omvang ervan beseft. We hadden het verder moeten controleren - dat hebben we niet gedaan, en het spijt ons zeer. We zullen dit verlof alsnog toestaan buiten de normale schoolvakanties."

Duidelijk

Toch is de zieke moeder nog steeds ontdaan. "Ik moest een formulier invullen en gaf duidelijk de reden aan waarom ik mijn zoon wilde meenemen op vakantie. Ik snap echt niet hoe ze die fout hebben kunnen maken."

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden