null Beeld

Jongen vraagt eten voor gehandicapte moeder, krijgt 103.000 dollar

Matt White kwam op een dag een arme scholier tegen die voorstelde om zijn boodschappen te dragen in ruil voor wat voedsel. Dat ontroerde Matt zo, dat hij een inzamelingsactie voor de jongen en zijn moeder startte. De actie ging viraal. 

Ingrid Hofstra

Het gezin kan nu niet alleen eten kopen, maar ook een nieuw huis. Chauncy Black woont in de Amerikaanse stad Memphis en heeft een gehandicapte moeder. "Hij was met de bus naar de winkel gekomen in de hoop dat iemand wat eten voor hem zou kopen", vertelt Matt aan het tv-programma ABC News.

Held

En dat lukte. Een beter persoon had Chauncy niet kunnen treffen. "Toen ik doorhad wat hij deed en waar hij om vroeg, ging me dat aan het hart. Ik vertelde hem dat hij mijn held was." Al gaf hij Chauncy geen donuts, want daar kun je niet op leven.

Lift naar huis

"We gingen de hele winkel door en kochten noodzakelijke spullen, boodschappen voor een week. Ondertussen vertelde hij me zijn verhaal en dat van zijn moeder." Chauncy miste daardoor wel de bus, dus gaf Matt hem meteen maar een lift.

Facebook

"Ik zag hoe hij en zijn moeder leefden en hoe belangrijk die boodschappen voor hun waren." Daarom besloot Matt een inzamelingsactie te houden en het op Facebook te delen. Dat er zoveel mensen mee zouden leven, had hij nooit verwacht. De post werd duizenden keren gedeeld en de actie leverde maar liefst 103.000 dollar op!

null Beeld

Betere woning

Matt helpt Chauncy en zijn moeder nu om van dat geld te verhuizen naar een nieuw, beter huis. Chauncy doet het ondertussen ook goed op school. Zijn favoriete vak is wiskunde, zegt de jongen tegen ABC News. Hij heeft het plan om later een eigen bedrijf te beginnen en daar begint hij deze zomer al een beetje mee. Chauncy gaat in zijn vakantie een grasmaaibedrijfje opzetten om geld te verdienen voor hem zelf en zijn moeder.

Gemeenschap

"De focus moet niet op mij liggen, want ik heb eigenlijk niks gedaan", zegt Matt. "Ik heb alleen het verhaal online gezet. Onze gemeenschap, Memphis, heeft de familie geholpen." En dat wil hij ook anderen meegeven. "Zorg voor de Chauncy's van deze wereld."

BEKIJK OOK: TERMINAAL JONGETJE KRIJGT DUIZENDEN KAARTJES

LEES OOK:

Bron: RTL Nieuws. Beeld: ABC News

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden