null Beeld

Jongetje met hersenverlamming voltooit triatlon

Wat een doorzettingsvermogen heeft de 8-jarige Bailey. Hij heeft een hersenverlamming, maar wist het toch voor elkaar te krijgen een triatlon te voltooien!

Helene van Santen

Toen Bailey Matthews uit het Britse North Yorkshire anderhalf jaar oud was, werd ontdekt dat hij een hersenverlamming heeft. Hierdoor is hij niet in staat om de juiste spanning aan spieren door te geven en ze te laten samenwerken. Daardoor loopt Bailey met een hulpwagentje. Maar zijn ziekte weerhield hem er niet van om mee te doen aan een kindertriatlon.

4 kilometer fietsen

Met speciale hulpmiddelen lukte het hem om 100 meter te zwemmen, 4 kilometer te fietsen en 1,3 kilometer te lopen. Dat zijn de standaard afstanden voor de jongste leeftijdscategorie van Castle Howard Triathlon, waar Bailey aan deelnam. En de laatste meters deed hij zelfs zonder hulpstukken!

Lees ook: Siebe (7) haalt ondanks verlamming zijn zwemdiploma

Zelfstandig over de finish

Het 8-jarige jongetje werd niet alleen aangemoedigd door zijn trotse ouders, maar ook door honderden andere mensen. De toeschouwers juichten zo enthousiast voor Bailey, dat hij bij de laatste meters zijn hulpwagentje aan de kant gooide om geheel zelfstandig over de finish te lopen. "Je zag aan zijn gezicht dat hij genoot van de enthousiaste reacties van het publiek", zei moeder Julie Hardcastle tegen The Daily Mail. "Hij wilde groots eindigen en aan iedereen laten zien waartoe hij in staat is."

null Beeld

Niet anders dan anderen

"Bailey is altijd heel vastbesloten geweest", gaat zijn moeder verder. "Als hij iets wil, dan vindt hij een manier om het te doen. Hij heeft veel moeite met dingen die voor andere kinderen gewoon zijn, zoals zichzelf aankleden. Maar hij laat zich daardoor niet op de kop zitten. Hij ziet zichzelf niet als anders dan andere kinderen."

Bron: The Daily Mail. Beeld: Rossparry/Castle Triathlon

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden