null Beeld

Jongetje vraagt om extra lunchpakket om heel zoete (en zielige) reden

Toen Dylan 's morgens om 2 lunchpakketjes vroeg, dacht zijn moeder Josette dat haar zoon gewoon flinke honger had. Niets bleek minder waar. De jonge barmhartige Samaritaan vroeg het voor een medeleerling, die dagelijks alleen een bakje fruit at.

Anni Karvonen

Josette was zo ontroerd en trots op haar zoon dat ze 4 maanden lang elke schooldag een extra lunchpakket klaarmaakte.

Kantine

"Het is niet omdat ik meer wil eten, mam", zei Dylan. "Het is voor dat ene jongetje in de kantine van mijn school. Hij zit altijd alleen en het enige wat hij eet is wat fruit." Toen de moeder van het andere jongetje doorhad dat Josette haar zoon van lunch voorzag, liet ze weten dat ze haar alles wilde terugbetalen, nu ze ook een baan had gevonden.

Dakloos

Josette nam het geld van de alleenstaande moeder echter niet aan en vertelde haar eigen verhaal: "Enkele jaren geleden waren mijn zoon en ik dakloos, we leefden in de auto en ik waste hem in openbare toiletten." Ook het damesvolleybalteam van de middelbare school in New Mexico was ontroerd door de vrijgevigheid van Josette en zamelde bijna 365 euro in om haar terug te betalen. Maar het geld stak Josette niet in haar eigen zak. Ze ging naar de kantine en loste alle openstaande rekeningen van de leerlingen af: "Zo, nu is er niemand geld verschuldigd aan de school. Nu kan iedereen eten."

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Bron: Nieuwsblad. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden