Joost Oomen bij 'Humberto' Beeld Schermafbeelding - RTL
Joost Oomen bij 'Humberto'Beeld Schermafbeelding - RTL

Legendarisch tv-moment

Joost Oomen overrompelt ‘Humberto’-kijkers met bizar gedicht: “Waar zít ik naar te kijken?”

De kijkers van Humberto blijven vrijdagavond verbijsterd achter na het zien van de performance van Joost Oomen, de performer en schrijver trakteerde het publiek op een energieke voordracht van een van zijn gedichten. En daar raken de kijkers niet over uitgepraat.

RedactieSchermafbeelding - RTL

Joost Oomen won bekendheid na zijn deelname aan De slimste mens. Niet alleen zijn succesvolle optreden in het populaire programma zorgde ervoor dat hij bij mensen bleef hangen, ook zijn excentrieke persoonlijkheid trok belangstelling. Zo werd er zelfs gesproken dat Joost sprekend op Stefano Keizers leek. Qua looks, gedrag én accent. Waren de twee broers?

Humberto

Niets bleek minder waar. Toch zijn de heren met enige regelmaat samen te zien. Zo zaten ze gister tegenover elkaar aan tafel bij Humberto. Waar Stefano Keizers meestal de blikvanger van de groep is met zijn bijzondere persoonlijkheid, verbleekte hij vrijdagavond naast Joost Oomen. Vooral toen deze een gedicht voordroeg, was het contrast groot. “Stefano Keizers lijkt gewoon ‘normaal’ naast Joost Oomen", schreven meerdere mensen dan ook op Twitter.

Gedicht

Het gedicht dat Joost Oomen voordroeg wordt veel besproken onder de kijkers. “Dit heb ik geschreven toen ik eerst drie kannen koffie heb gedronken, toen drie kannen thee, toen drie uur lang m’n pis heb opgehouden, en toen heel veel jazz drum-solo’s heb geluisterd”, leidde Joost het stuk in . “Daar is dit uitgekomen. Het heet ‘Een blok cement op zolder vinden’.”

Vervolgens verliest Joost zichzelf in een kanonnade van woorden en heftige gebaren. Het is een wonder dat de tong van de dichter niet struikelt terwijl het over de woorden van het gedicht heen raast. De oplettende kijker krijgt flarden tekst mee over cement op zolder, cowboys met flatscreentelevisies en huurhuizen in vlammen.

Reacties aan tafel

Het gedicht wordt verschillend ontvangen door de tafelgasten. Humberto kan zijn lach niet bedwingen en kijkt gefascineerd naar de performance. Ook Stefano Keizers lijkt onder de indruk van de kunsten van zijn dubbelganger. Jan Smit zit op zijn beurt rustig en enigszins fronsend naar Joost te kijken.

De kijkers

Ook de kijkers reageren uiteenlopend op het gedicht. Op Twitter stromen de reacties binnen. “Applaus", schrijven sommigen. Iemand anders spreekt van een ‘legendarisch tv-moment'. Anderen zijn minder enthousiast. “Waar zit ik naar te kijken?", vragen velen zich af. “Ik ben hier te simpel voor", vreest iemand. Anderen vinden het gedicht ronduit verschrikkelijk en ontzettend ongemakkelijk. “Ik hoop dat de rest van de gasten nazorg krijgt", schrijft iemand dan ook grappend op Twitter.

Bron: Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden