null Beeld

Jörgen Raymann doet boekje open over monsterschuld

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann (50) heeft met zijn succesvolle tv-programma's als Raymann Is Laat in korte tijd veel geld verdiend. Maar toen zijn programma's geschrapt werden, ging het financieel goed mis. De presentator raakte in diepe schulden.

Floor Gijsbertse

"Het moest een keer misgaan," vertelt Jörgen in een interview aan het AD. Want zo had hij naar eigen zeggen jarenlang het gevoel dat hij "onoverwinnelijk" was. Zijn tv-programma's en zijn theatershows liepen erg goed. Het geld kwam binnen. En Raymann raakte gewend aan het geld, "Ik werd een arrogante lul." Maar plots besloot de zender zijn programma's te schrappen en de geldkraan ging dicht.

Rode cijfers op de bank

Van een miljoen euro per jaar naar niemand die nog een tv-show van de presentator wilde kopen. Vorig jaar kreeg Raymann het zwaar voor de kiezen. Er moest flink worden bezuinigd in huize Raymann, zo vertelt hij aan de krant. Want de schulden bleken zich op te stapelen doordat hij lange tijd zijn luxeleventje heeft behouden. De rode cijfers waren zo hoog opgelopen dat hij inmiddels een schuld had van een half miljoen.

Hoogmoed

Zeven jaar geleden liet hij nog een luxe villa van 500 m2 bouwen in Almere en kocht hij een Porsche, nu moet hij op de kleintjes letten. "Ineens, bam, stond ik een half miljoen euro in de min. Alles geboren uit simpele hoogmoed. Ik weet nog dat ik zo trots was als een aap met zeven lullen toen ik ooit een Porsche kocht, maar dat ik ook door de grond zakte toen ik hem vorig jaar moest verkopen."

Testikel

Toen er bij de presentator een tumor in zijn testikel werd geconstateerd, werden zijn ogen geopend. Zo vertelt hij: "Toen na een paar weken duidelijk werd dat het goedaardig was en kon worden verwijderd, gingen even alle sluizen open en heb ik gejankt als een kind. Ik veranderde van megalomaan naar nederig."

In zijn nieuwe boek 'Raymann Zoekt raad' vertelt hij openhartig over zijn "dal" en hoe het nu met hem gaat.

LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

Bron: Welingelichtekringen.nl. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden