null Beeld

Kaartenmeisje Isa (3) overleden + ander nieuws

Wat was het heerlijk gisteren, in de lentezon. Maar misschien moest je vandaag daardoor wel extra hard werken. Geen tijd gehad om het nieuws bij te houden? Wij praten je natuurlijk bij. 

A.V.

Ongeneeslijk zieke Isa (3) overleden

Isa Mengers is woensdagavond overleden aan de gevolgen van een kwaadaardige hersentumor. Dat meldt de familie aan GelreNieuws. Het 3-jarig meisje kwam in het nieuws omdat ze zoveel mogelijk post wilde. In totaal heeft Isa meer dan 50.000 kaartjes ontvangen. De familie vraagt, aan mensen die willen meeleven, om geen bloemen of kaarten te sturen, maar te doneren aan CliniClowns. Op de site van GelreNieuws hebben veel mensen al een hartverwarmend berichtje achtergelaten voor de familie.

null Beeld

Bed-bad-brood-debat

Er is al veel over gepraat gisteravond en vannacht; vrijdag gaat het debat verder. Hoe moeten uitgeprocedeerde asielzoekers worden opgevangen? Krijgen ze wel of niet een bed-bad-en-broodregeling? PvdA en VVD staan lijnrecht tegenover elkaar: PvdA wil de meest basale, menselijke opvang bieden, VVD wil dat de asielzoekers het land uitgaan en geen (valse) hoop houden om in Nederland te blijven. Er is geen sprake van een kabinetscrisis, zegt vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA), maar het onderwerp ligt gewoon gevoelig, in de samenleving én in de politiek.

7x de beste onthullingen van Keuringsdienst van waarde

In een nieuwe aflevering van het KRO-programma Keuringsdienst van waarde wordt een nieuwe vleesfraude aan het licht gebracht. Bij enkele slagers in Den Haag werd kalkoenvlees als lamsvlees verkocht. Het is niet de eerste opvallende ontdekking van het programma. We zetten de 7 beste onthullingen voor je op een rij! Bekijk de uitzending over de zin en onzin van spelt hieronder terug:

Betrapt!

Na dertig jaar is een 56-jarige vrouw dan toch nog betrapt op rijden zonder rijbewijs. Dat heeft de politie donderdag bekend gemaakt. De vrouw moest woensdagmiddag haar papieren laten zien bij een verkeerscontrole in Egmond aan den Hoef. De twee passagiers achterin de auto hadden namelijk geen gordel om. Ze bekende toen dat ze al dertig jaar zonder rijbewijs reed en dat ze nooit eerder was gecontroleerd.

Kalfjes dood door brand

Op een boerderij in Lemmer in Friesland is donderdagochtend een grote brand uitgebroken in een stal. De brand is inmiddels onder controle, maar ongeveer vijftig kalveren hebben het niet gered. Het gedeelte waar de koeien staan, is niet aangetast door de brand. De brand was vanochtend van ver te zien.

Ouders moeten hun kinderen verkeersles geven

Vandaag deden bijna 200.000 leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs het schriftelijk verkeersexamen. Maar zo’n examen is niet genoeg. Ouders moeten ook meer oefenen met hun kinderen, vindt José de Jong van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Drie op de tien kinderen is namelijk best bang in het verkeer. Als ouder heb je de taak die angst weg te nemen, aldus VVN. Maar kennen we zelf eigenlijk wel zo goed de regels? Doe de verkeerstest! Dit is één van de vragen uit de test:

null Beeld

3. Gerwin en Thom komen bij een kruispunt. Welke zin is waar?


a.

Gerwin en Thom mogen voorgaan. De fietser en de voetgangers moeten wachten.

b. Gerwin en Thom moeten de voetgangers voor laten gaan. Zij hoeven de fietser niet voor te laten gaan.

c. Gerwin en Thom moeten de voetgangers en de fietser voor laten gaan.

Whatsappen met de leraar

Het is tegenwoordig hartstikke normaal. Eenderde van de leraren appt met leerlingen over schoolzaken. Dat blijkt uit een onderzoek van Kennisnet onder 324 leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs. Meestal gaat het in de apps over huiswerk of uitleg over opdrachten. Leerlingen vragen ook vaak naar hun cijfers.

Bron: RTL Nieuws, NU.nl, de Telegraaf, NOS. Beeld: Monique Mengers (Facebook)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden