null Beeld

Kabeljauw met een stamp van wortel

Libelle Lijnt Lekker week 4, dag 6

Redactie Libelle.nl

Op dag 6 eten we magere kwark met een handje bosvruchten als ontbijt, amandelbrood als lunch en een kabeljauw met stamp van worteltjes als diner. Enjoy!

Ontbijt: magere kwark 150 g met een handje bosvruchten

Tussendoor: bosbessensapje

Lunch: homemade amandelbrood

Tussendoor: 1 banaan

Diner: kabeljauwfilet met wortelstamppot

Tussendoor: tomatensalade

  • Bosbessensapje

Dit heb je nodig

  • Homemade amandelbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe het bakpapier in een cakevorm. Meng alle ingrediënten in een kom, tot er een dikke brei ontstaat en doe het beslag in de cakevorm of schep een laagje in de cupcake vormpjes. Bak het brood ca 15-20 minuten gaar in de oven.

Tip: Dit brood is voor twee dagen. Laat het brood afkoelen en bewaar de helft van het brood voor morgen in een afsloten zak in de koelkast.

Variatietip: lekker met tomatentapenade.

  • Kabeljauw met wortelstamppot

Dit heb je nodig

1 stukje kabeljauwfilet

2 aardappelen, geschild en in stukken gesneden

4 wortelen, in stukken gesneden

½ ui

2 eetlepels kookroom light

nootmuskaat

peper en zout

Zo maak je het

Kook de aardappelen en wortelen en ui gaar in 20 minuten. Pureer ze met wat kookroom. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bak de kabeljauw in 4 minuten per kant bruin.

  • Tomatensalade

Dit heb je nodig

1 of 2 tomaten in kleine blokjes

½ kleine ui fijn gesnipperd

3 blokjes fetakaas verkruimeld

1 el olijfolie

peper en zout

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Bron: The Foodsisters. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden