‘Kabinet komt met flinke versoepelingen voor horeca, clubs en thuiswerken’ Beeld Getty Images
‘Kabinet komt met flinke versoepelingen voor horeca, clubs en thuiswerken’Beeld Getty Images

‘Kabinet komt met flinke versoepelingen voor horeca, clubs en thuiswerken’

Aanstaande dinsdag is er weer een coronapersconferentie, maar zoals gewoonlijk is er weer het een en ander voortijdig uitgelekt. En wat blijkt? Er komen flinke versoepelingen aan.

Tara StokdijkGetty Images

Woensdagochtend is er een extra ministerraad geweest. Daarin werd besproken welk juridische voorwerk er moet worden gedaan om de gewenste versoepelingen volgende week meteen in te voeren.

Horeca, clubs en discotheken

Allereerst wil het kabinet de regels voor de horeca, clubs en discotheken gaan versoepelen. Naar verluidt mag deze sector vanaf volgende week de deuren tot 0:00 uur 's nachts openhouden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van het coronatoegangsbewijs, hoeft er geen anderhalve meter afstand meer worden gehouden en hoeven de gasten ook niet meer verplicht te zitten.

Festivals en grote evenementen

Festivals en grote evenementen zijn zoals het er nu uitziet over een paar weken weer mogelijk. Het kabinet denkt hierbij wel aan de 1G-regel: een algehele testplicht.

Thuiswerken en bezoek

Daarnaast worden er naar alle waarschijnlijkheid een aantal adviezen geschrapt. Zo vervalt het thuiswerkadvies, net als het advies om thuis een maximaal aantal mensen te ontvangen.

Persconferentie

Het kabinet heeft vrijdag nog de reguliere ministerraad én op maandag en dinsdag volgen er nog overleggen. Op dinsdagavond geeft minister Kuipers van Volksgezondheid een persconferentie, dit keer zonder Rutte. Pas dan zullen we weten wat de definitieve versoepelingen worden.

Boosterprik, derde prik, coronapil: wat zijn de verschillen?

Bron: RTL Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden