Kabinet laat vakantiegangers naar 'oranje' Spanje en Portugal gaan ondanks tegenstrijdig reisadvies Beeld Getty Images/iStockphoto
Kabinet laat vakantiegangers naar 'oranje' Spanje en Portugal gaan ondanks tegenstrijdig reisadviesBeeld Getty Images/iStockphoto

Kabinet laat vakantiegangers naar 'oranje' Spanje en Portugal gaan, ondanks tegenstrijdig reisadvies

Als een land de kleurcode oranje heeft gekregen, mag je er volgens de richtlijnen van onze regering alleen heen als het een noodzakelijke reis betreft. Hier valt vakantie niet onder.

Toch laat het kabinet de Nederlandse vakantiegangers die nu naar het oranje Spanje of Portugal afreizen, gewoon gaan.

Op vakantie naar oranje gebieden

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken moeten mensen zelf nagaan of hun reis noodzakelijk is of niet. Vluchten blijven gewoon naar de oranje gebieden gaan, vaak gevuld met vakantiegangers.

Annuleren of omboeken

Luchtvaartmaatschappijen en tussenpersonen staan het ook nog niet altijd toe om een vakantie te annuleren of om te boeken, wanneer een land de kleurcode oranje heeft gekregen.

Vluchten

Volgens een woordvoerder van demissionair minister Sigrid Kaag is het logisch dat de vluchten toch blijven gaan: “Reizen moet wel mogelijk blijven voor mensen die er om dringende redenen heen moeten.”

Advies blijft staan

Ze benadrukt dat het reisadvies hetzelfde blijft, ook al houdt het kabinet de vakantiegangers niet tegen: “Wij geven een reisadvies. Als dat oranje is, is dat absoluut een advies om ergens níét op vakantie te gaan. Het is onverstandig dat in de wind te slaan.”

Zo voorkom je dat je aankomt op vakantie

Bron: AD.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden