Karamelsnoepjes

Voor circa 20 stukjes

Libelle Admin

Verwarm 500 g kristalsuiker, 60 g gezouten boter, 3½ el gecondenseerde melk (blik) en 1,7 dl water in een grote pan tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.

Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het circa 10 min. zachtjes koken, het mengsel moet dik zijn en in een goudkleurige karamel veranderd zijn.

Laat de karamel, van het vuur af, circa 5 min. afkoelen.

Klop de fudge daarna 5 tot 10 min. stevig door met een houten lepel. Schep de fudge, voordat hij te hard is, in een ingevette lage schaal. Snijd de fudge voordat hij helemaal hard is in stukjes en laat deze verder afkoelen.

Bereidingstijd: 30-45 min.

Variaties
Met gedroogde (bos)bessen

Voeg, na het kloppen, 30 g gedroogde (bos)bessen toe.

Met chocolade Voeg, voordat het mengsel aan de kook wordt gebracht, 2 tl cacao toe.

Met (para)noten Voeg, na het kloppen, 25 g fijngehakte (para)noten toe.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden