De Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter. Beeld Getty Images
De Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter.Beeld Getty Images

Lezen

Karin Slaughter: “Ik wil beschrijven hoe zwaar het is om verslaafd te zijn”

Bestsellerauteur Karin Slaughter (50) is niet van plan te stoppen met schrijven over geweld tegen vrouwen, ook al vinden haar lezers het niet altijd prettig.

Tara StokdijkGetty Images

In de Telegraaf vertelt ze dat ze het onderwerp te belangrijk vindt om er niet over te schrijven en dat lezers maar een ander boek open moeten slaan als het ze niet zint.

Karin Slaughter over geweld tegen vrouwen

“Ik vind het belangrijk om er geen doekjes om te winden. Vrouwenhaat, mishandeling, huiselijk geweld en femicide komen wereldwijd op grote schaal voor. Het is belangrijk om dat te benoemen”, vindt de Amerikaanse.

Zware onderwerpen

Karin is bekend van haar thrillerboeken, vooral de Grant County-reeks, ook wel de Sara Linton-reeks genoemd. In deze thrillers schrijft ze over moeilijke onderwerpen en ook in haar nieuwste boek doet ze dat: daarin komt de huidige pandemie aan bod.

Pandemie

Over haar beleving van de coronacrisis en de vertaling die ze hiervan maakt in haar boek, vertelt ze: “Heel Atlanta rook naar tequila. Want alle distilleerderijen gingen ineens desinfecterende handgel maken en op de markt brengen. Het zijn details die je ook in mijn boek terugvindt. Met opzet, want hoewel deze thriller niet over COVID-19 gaat, wilde ik de hoofdstukken die in het heden spelen wel over ons vreemde dagelijks leven in de pandemie beschrijven. Natuurlijk zullen er straks tal van geschiedenisboeken over verschijnen, maar ik vind het belangrijk dat deze bizarre tijd ook zijn weerslag heeft in romans.”

Eigen ervaring

In het nieuwe boek schrijft ze ook over iemand met een zware heroïneverslaving. Dit is uit haar eigen leven gegrepen, want de zus van auteur is ook verslaafd. “Hoe zwaar dat is, wil ik beschrijven. Juist om een vrouw als zij, die vaak als crimineel of uitschot wordt gezien, een menselijk gezicht te geven”, aldus Slaughter.

Heb je kinderen? Dan is dit een geweldig boek:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Telegraaf.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden