Kat na vijf jaar vermissing teruggevonden:
Kat na vijf jaar vermissing teruggevonden: "Maar ze wilden 'm eerst niet meegeven”Beeld Getty Images/iStockphoto

Goede afloop

Kat na vijf jaar vermissing terug: "Ze gaven 'm niet mee, dus ik heb 'm meegenomen”

Vijf jaar geleden raakte kat Felix uit Assen vermist. Totdat zijn baasje een week geleden ineens te horen kreeg dat zijn kat was gevonden, vlakbij Antwerpen!

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Het baasje van Felix moest helemaal afreizen naar België, maar inmiddels is zijn viervoeter weer thuis. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Hij heeft 'm zelfs zonder toestemming van de nieuwe verzorgers meegenomen.

Kat na vijf jaar vermissing terug

Aan RTV Drenthe vertelt de eigenaar van Felix, die zichzelf niet bekend heeft gemaakt, zijn bizarre verhaal. Vijf jaar geleden was hij een week van huis voor werk en zorgde zijn broer voor Felix, toen de kat plotseling verdween. “Ik kwam thuis en hij was er niet meer. Ik heb in de buurt gezocht, eten buiten neergezet, bij de buren gevraagd en heb hem uiteindelijk als vermist opgegeven". Er gingen vijf jaren voorbij, waarbij Felix’ baas ook nog eens naar Rotterdam verhuisde.

Verrassend bericht

In al die tijd heeft hij niets van zijn kat vernomen, tot hij een week geleden ineens een bericht kreeg: “Mijn kat was teruggevonden. Vlakbij Antwerpen liep hij rond. Iemand had Felix laten controleren op een chip en daar stonden mijn gegevens als eigenaar in.”

Nieuwe verzorgers

Hij nam contact op met de mensen die Felix op dat moment verzorgden, maar hem terugkrijgen ging niet zonder slag of stoot: “Ik heb een hele strijd moeten leveren om Felix weer thuis te krijgen. De bewoner van het huis waar hij nu verbleef, wilde hem niet teruggeven.”

Vervelende wending

Eerst reageerden de verzorgers begripvol, “maar na een paar dagen gaven zij aan dat zij het jammer vonden dat ik Felix wilde ophalen. Dat snap ik wel, maar het is mijn kat. Ik wilde hem terug.” De berichten werden steeds vervelender en het Vlaamse gezin liet zelfs weten dat Felix beter af was bij hen: “Dat werd allemaal heel naar. Ze wilden hem niet meer afstaan en vonden dat ik maar beter een nieuwe kitten kon halen.”

Baasje laat het er niet bij zitten

Hij vervolgt: “Allereerst vind ik het vreemd dat je pas na anderhalf jaar een aangelopen kat laat uitlezen. En vervolgens ga je mij vertellen wat beter is voor de kat. Ik snap dat die mensen emotioneel zijn omdat het baasje zich meldt, maar ik wilde Felix gewoon terug. Als blijkt dat hij doodongelukkig bij mij is, dan kunnen we altijd kijken of hij terug kan.”

Meegenomen

Zijn boosheid heeft hem doen beslissen om naar Antwerpen te rijden. Toen hij de oprit op liep, kwam Felix meteen naar hem toe. Hij twijfelde geen moment, pakte Felix op en nam hem mee, zonder het gesprek met het Antwerpse gezin aan te gaan. “Toen we thuiskwamen, sprong hij direct uit de mand en ging op ontdekkingstocht. Hij voelt zich hier thuis. Felix eet en drinkt en geeft me steeds kopjes. Hij herkent me. En verwilderd? Helemaal niet.”

Zó ontdek je wat jouw (ogenschijnlijk) lieve kat uitspookt als je er niet bent

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTV Drenthe.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden