null Beeld

Katie’s hangogen

VrouwOnline.nl

De een heeft kleine ogen, de ander hangende (net zoals Katie Holmes).

Er zijn ogen die dicht bij elkaar staan, of juist ver van elkaar af. De vraag is dan natuurlijk: hoe maak je verschillende vormen ogen op? Je leest het hier!

Let op: we gaan telkens uit van drie kleuren oogschaduw, aangeduid als highlight (lichtste kleur, meestal glanzend in bijvoorbeeld huidskleur, beige, goud of zand), basiskleur (bijvoorbeeld taupe, roze, donkertaupe, karamel of kastanjebruin) en schaduwkleur (bijvoorbeeld goudbruin, donkerbruin, bordeauxrood en zwart)

Type: Hangende oogleden. Doel: je ogen opener laten lijken.

What to do?

Breng eerst een highlightkleur aan op je wenkbrauwbot en langs de bovenste wimperlijn.

Breng de basiskleur aan op het gehele ooglid, dus tot aan de wenkbrauw-highlighter. Laat de basis- en highlightkleuren op de scheidslijn in elkaar overvloeien.

Breng schaduwkleur aan op het hangende gedeelte van het ooglid. Bij deze oogvorm moet je de tint wat meer naar binnen en wat hoger aanbrengen. Vervolgens komt de schaduwkleur ook op de onderste wimperrand.

Dont’s:

- Geen donkere kleur oogschaduw op je gehele ooglid gebruiken.

- Het wenkbrauwbot niet met een te lichte highlight inkleuren.

Type: Ver uiteenstaande ogen. Doel: je ogen optisch dichter bij elkaar krijgen door de make-up naar binnen uit te vagen in plaats van naar buiten!

What to do?

Breng highlightkleur aan op je wenkbrauwbot en ooglid.

Met de basiskleur begin je aan de buitenhoek van de arcadeboog en werk je naar de binnenste hoek toe. Breng een paar extra laagjes aan in de binnenooghoeken om de kleur dieper te maken.

Begin met de schaduwkleur in de buitenste ooghoek en veeg de kleur over de bovenste wimperlijn omhoog op de arcadeboog. Breng ook kleur aan onder de onderste wimperrand, maar kom niet buiten de buitenste ooghoek.

Type: Uitpuilende ogen. Doel: je ogen ‘naar achteren duwen’ zodat ze minder uit lijken te puilen.

Je hebt hiervoor drie kleuren oogschaduw nodig: de donkerste kleur komt tegen je wimperrand aan en de lichtste kleur komt op je wenkbrauwbot.

What to do?

Breng wat highlightkleur op je wenkbrauwbot aan.

Breng de middelste kleur op je gehele ooglid aan, helemaal tot aan je wenkbrauwbot.

Begin met de donkerste kleur onderaan bij je wimperrand en breng de kleur aan over het hele lid tot aan de arcadeboog. Breng deze kleur ook aan ónder je onderste wimperrand.

Type: Diepliggende ogen Doel: Je ogen meer naar voren halen.

What to do?

De highlightkleur breng je aan op het ooglid en in de plooi richting neus.

Breng de basiskleur aan op de arcadeboog en strijk die uit over het wenkbrauwbot, zodat het bot visueel weg wordt geduwd.

Breng de schaduwkleur aan in de buitenhoek van de bovenste wimperrand, tot aan de rand van het wenkbrauwbot. Breng de kleur ook aan onder de onderste wimperrand, voor een duidelijke contourlijn.

Dont’s:

- je ogen donker maken, daardoor vallen ze nog minder op.

- Highlights op je wenkbrauwbot, deze vallen al genoeg op.

- Een dikke eyeliner.

Type: dicht bij elkaar staande ogen. Doel: Je ogen meer uit elkaar halen.

What to do?

Breng highlight aan op het wenkbrauwbot en ook op je ooglid en in de binnenste ooghoek onder de wimperlijn.

De basiskleur komt bij de buitenkant van arcadeboog tot aan de binnenooghoek en tot aan de wenkbrauw, maar niet helemaal tot aan je neus.

De schaduwkleur breng je aan op de bovenste wimperrand en in de buitenhoek van de arcadeboog. Breng de kleur ook aan onder de onderste wimperrand (behalve in de binnenste ooghoeken).

Dont’s:

- Donkere kleuren in de binnenste ooghoeken aanbrengen.

Bron:

Make-up make-overs

R. Jones

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden