null Beeld

Katja Schuurman smeekt: “Kunnen de leugens over mij alsjeblieft ophouden?”

Een bekende Nederlander zijn heeft vast af en toe z'n voordelen, maar ook absoluut nadelen. Katja Schuurman is het zat dat de roddelbladen zoveel onzin over haar schrijven. Daarom lucht ze haar hart in een lang bericht op Instagram.

Kim van Weering

"Aan de pers en eenieder die elke dag weer bladen, kranten en online sites moeten vullen: kunnen de leugens over mij alsjeblieft ophouden? Ik ben niet van steen. En mijn omgeving ook niet", begint ze haar bericht.

Heel erg verdrietig

"De verhalen zijn ongelooflijk kwetsend, ze maken me heel erg verdrietig en zeker ook gefrustreerd en boos, omdat ik me machteloos voel tegenover zoveel negatief geweld. Wat ik nu ga doen, gaat in tegen wie ik ben en waar ik voor sta - namelijk dat ik überhaupt serieus reageer (nog een keer) op alle walgelijke beweringen van de laatste tijd. Maar ik doe het, omdat ik wil dat deze negativiteit stopt. Voor mezelf en voor de mensen waar ik van houd", gaat Katja verder.

"Ik heb geen seksverslaving. En ik ben dus ook nooit naar een kliniek geweest om hiervan af te komen. Ook heb ik géén sex gehad aan boord van de KLM-vlucht van Johannesburg naar huis. En ik heb geen vliegverbod. Nooit gehad ook, en ook heb ik geen enkele restrictie als ik een KLM-vlucht wil boeken en online in wil checken. (Sterker nog, mijn volgende vlucht voor mijn nieuwe programma voor RTL4 is geboekt en ik zit op een KLM-vlucht naar Zuid Amerika.)"

Te open

"Ik probeer mijn leven zo goed mogelijk te leven en goed te zijn voor de mensen om me heen, ook voor hen verder weg. Lang geleden heb ik de keuze gemaakt open te zijn over hoe ik leef en de keuzes die ik maak - ook als die afwijkend waren van de heersende norm. Omdat ik, al 25 jaar levend onder een vergrootglas, mezelf vrij wilde voelen. Achteraf ben ik wellicht te open geweest. Ik heb mezelf te kwetsbaar gemaakt en te aantrekkelijk voor roddel en spannende verhalen."

Ze eindigt haar bericht met een laatste smeekbede om de roddels te stoppen. "Nogmaals: alsjeblieft, ik wil alleen maar liefde en mooie dingen. Ik wil het smeken: stop. Laten we de wereld zachter en liever maken, niet lelijker."

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram Katja Schuurman. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden