null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Kees Tol en Jan Smit openhartig over hun ruzie

Kees Tol en Jan Smit zijn al jaren goede vrienden. Toch verwaterde hun vriendschap. In het televisieprogramma Hoge Bomen vertellen de mannen nu waardoor ze niet langer door één deur met elkaar konden.

Online redactie LibelleBrunopress/Patrick van Emst

De zanger en de presentator spreken zich voor het eerst uit over de ruzie.

Goede vrienden

Kees begint te vertellen dat hij en Jan Smit in de kern nog steeds goede vrienden zijn, maar dat er wel dingen gebeurd zijn. “Wij zijn bottom line heel goede vrienden. Maar op een gegeven moment is dat ook een beetje de mist in gegaan”, vertelt Kees Tol. “Ik denk dat dat kwam omdat Jan heel veel weg was. Jan zat in Duitsland, trad op in de Arena en was echt ‘de grote ster’. Als Jan dan terugkwam had ik – net als andere mensen – het idee dat hij een soort van…”

Afstoten

Kees krijgt niet de kans om zijn zin af te maken, omdat Jan Smit hem in de reden valt. Volgens hem raakte hij zijn hele vriendenkring wat kwijt en stootte hij iedereen zelf van zich af destijds.

Kees: “Ik heb toen wel even gedacht van: Jan stootte mij af, dus dan is het misschien wel goed om het even op een lager pitje te zetten." Waarop Jan zegt: “Natuurlijk is dat jammer, maar op dat moment gaat dat zo. Achteraf is dat heel dom.”

Veranderd

Intussen zijn de Volendammers weer goede vrienden en is er van ruzie geen sprake meer. Jan Smit benadrukt nog dat hij sowieso veranderd is, nadat hij in 2019 gevloerd werd door een burn-out.

"Dan ga je al die verhalen en alles wat je hebt meegemaakt herbeleven en dan kom je tot de conclusie dat je heel veel dingen hebt gemist", aldus Jan.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Welingelichtekringen. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden