null Beeld

Kees Tol: “Ik ben niet bang om alleen oud te worden”

Presentator Kees Tol (33) is niet meer weg te denken van de televisie. Hij is regelmatig te zien in 'Shownieuws' en 'De zomer voorbij', en presenteert vanaf 9 maart 'De nationale tweelingtest'. Als kleine jongen droomde hij al van een baan bij de televisie. "Ik bouwde studiootjes in mijn slaapkamer."

Helene van Santen

Het jaar 2013 betekende Kees' doorbraak bij het grote publiek, toen hij meedeed aan het populaire programma Wie is de Mol?. “Ik zat al zes jaar in De zomer voorbij en verscheen in een aantal andere Tros-programma's, waardoor mensen me wel kenden. Maar na Wie is de Mol? ging dat naar een heel ander niveau. Op straat werd ik constant herkend en aangesproken, ik werd uitgenodigd bij radio- en tv-programma’s, kreeg interviewaanvragen en ik genoot ervan. Wie is de Mol? is met stip het leukste wat ik ooit heb gedaan voor tv. Dan bedoel ik: als ervaring in mijn leven.”

http://youtu.be/EH5v_TCEkEQ

Brand in Volendam

Kees woont al vrijwel zijn hele leven in Volendam. Op 1 januari 2001 raakte hij gewond bij de brand die uitbrak in café 't Hemeltje. Hij vertelt: "Ik was achttien en heb dingen gezien die je je ergste vijanden niet toewenst. Vervolgens lag ik een maand in het ziekenhuis, want de achterkant van mijn benen was derdegraads verbrand. Maar sommige vrienden moesten er wel een jaar blijven. Ondertussen hoorde ik dat mijn buurjongen was overleden en dat een klasgenoot het ook niet had overleefd. Bizar. Mijn jeugd was in één klap afgelopen.”

Happy single

De presentator is vrijgezel en noemt zich 'happy single gay'. "Dat benauwt mij niet", vertelt Kees. "Het is niet zo dat ik bang ben om alleen oud te worden.” Hoewel hij wel openstaat voor een relatie, ziet hij geen toekomst met kinderen voor zich. “Nee, geen kinderen! Als ik nu een relatie zou krijgen en we zouden kinderen willen, via adoptie of een draagmoeder, dan ben je zo vijf jaar verder. Dan loop ik tegen de veertig als het eindelijk zover is. Joh, dan heb ik echt geen zin om nog in de luiers te zitten, hoor. Dan wil ik een wijntje drinken in de kroeg.”

Het hele interview met Kees Tol lees je in Libelle 11, die nu in de winkels ligt.

Bekijk de backstage-video van Kees Tols fotoshoot voor Libelle:

http://youtu.be/0FMZMupJ7s8?list=UUpcwfpOS1I7VvEgGG7iGMNQ

Interview: Femke Sterken. Beeld: Robert Alexander

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden