null Beeld

Kenners tippen: deze deelnemers komen ver (en deze juist niet) in ‘Wie is de Mol?’

Elk jaar maakt Jaap van Zessen een sociale media-analyse van 'Wie is de Mol?'. In het 'AD' lezen we wat hij verwacht van het nieuwe seizoen, dat vanaf morgen te zien is.

Redactie Libelle.nl

Dan gaat die prangende vraag ons allemaal weer bezighouden, want wie is toch dit jaar weer de mol die alles saboteert? Er is nu al iets zinnigs te zeggen over het bloedstollende tv-programma, waarin BN'ers liegen als de beste.

Rekenen maar

Het AD concludeert dat de opnames tussen 16 mei en 9 juni hebben plaatsgevonden, doordat Merel Westrik op 15 mei nog het nieuws presenteerde en John van den Heuvel op 9 juni weer terug was in Nederland, samen met presentator Rik van de Westelaken. Iedereen die dus na 15 mei of voor 9 juni weer terug was in Nederland, is dus waarschijnlijk geen mol en ook niet de winnaar, of een finalist. Ja, alle deelnemers laten wat sporen achter. Zeker nu er zoveel op social media wordt gedeeld, is dat steeds makkelijker in de gaten te houden.

Als vroegtijdig uitlekt wie er wint of wie er wanneer uit gaat, dan geldt er een boete voor de deelnemers van maar liefst 250.00 euro. Het is dus vrij belangrijk voor alle deelnemers om écht hun mond te houden. Maar het blijkt écht lastiger te worden met de jaren.

Spoiler

Wat bijvoorbeeld al een beetje duidelijk is (let op: spoiler!), is dat Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven eerder dan de finale terug was in Nederland. Hij zou namelijk rond 1 juni hebben gebeld over de jaarlijkse Oliebollentest voor Radio10, toen bekend werd dat AD stopte met de jaarlijkse test. Dat gesprek was live, en de kans dat hij dat vanuit Colombia heeft gedaan, waar het programma dit seizoen werd opgenomen, is klein, gezien het grote tijdsverschil.

En aan de andere kant lijkt het juist zo te zijn dat de Belgische presentatrice Evi Hanssen ver komt in het programma: ze postte op 7 juni een foto die écht in Colombia lijkt te zijn genomen.

Benieuwd naar meer hints? Die vind je hier.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden