null Beeld

Kersverse vader Miguel Buddenbruck in ‘Een huis vol’ weet veel los te maken

Een van de redenen waarom Libelle's Daphne zo graag naar Een huis vol kijkt, zijn al die boeiende inkijkjes in andere levens. De oudste telg van de familie Buddenbruck (11 kinderen) kreeg nu zelf een kind. De 21-jarige Miguel vervult de rol als vader meteen geweldig.

Daphne Dorgelo

De 21-jarige Miguel kreeg samen met zijn 17-jarige vriendin Shayenna een kindje. Eerder zei hij in het programma tot zijn eigen stomme verbazing: "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan." Nu leeft Miguel toch al aardig wat jaartjes samen met zijn 10 broers en zussen. Dan heeft hij niet erg goed opgelet al die tijd, dacht ik.

Waarbij Miguel wél goed heeft opgelet, zijn de namen. Moeder Thaila en vader Rob hebben de kinderen namen gegeven als Jenaux, Shevaign, Chariënne en Gidiën. De naam van het nieuwste familielid: Djevaina.

Een huis vol in quarantaine

Emotionele moeder Thalia belt oma op om de kinderen thuis bij elkaar te zetten om de pasgeboren baby al videobellend te bekijken. De kinderen schieten steeds uit beeld, schreeuwend, schaterend, worstelend; alle jongens hebben steeds hetzelfde koppie gemillimeterde haar met kuif. Knap lastig om uit elkaar te houden, al helemaal met die gelijksoortige namen.

Enfin, de kinderkluit mag niet naar het ziekenhuis komen door het coronavirus. Dat was mijn tweede realisatie: dacht je het zwaar te hebben nu thuisblijven en -werken het devies is, dan kun je troost vinden bij het kijken naar Een huis vol met de Buddenbruckjes. Zelf lijkt het thuisblijven met die drukte hen niet te deren. Ze zijn te druk en gelukkig met de komst van het nieuwe meisje.

Groot geluk

Ze springen met z'n allen op de telefoon van oma om een blink van Djevaina te krijgen. Al grijnzend benadrukken ze elkaars nieuwe benaming. Oma is nu overgrootoma, Rob is nu opa en de hoop kinderen zijn nu ooms en tante's. Een kijker op Twitter merkt terecht op: "Het is chaos, maar het heeft wel iets warms."

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: KRO-NCRV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden