Kerupuk pisang: bananenchips

Ingrediënten

MarliesSienot

3 bakbananen

zout

bloem

olie

zeezout

mangochutney

Bereidingswijze

Snijd de bananen in schuine plakjes.

Leg de plakjes banaan in een bak met koud water. Voeg hier één theelepel zout aan toe. Haal de plakjes na vijf minuten uit het water en laat ze uitlekken. Dep ze voorzichtig (!) droog met keukenpapier. Bestuif vervolgens de bananenplakjes aan beide kanten met bloem.

Frituur de plakjes gedurende twee a drie minuten op 180 graden. Nu worden ze knapperig en bruin.

Leg de plakjes op een bord en bestrooi er wat fijn zeezout over. Serveer de chips met chutney.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden