null Beeld

Kijkers ‘Beter laat dan nooit’ hebben de grootste lol om dít hilarische fragment

Het was dinsdagavond alweer de laatste aflevering van het tweede seizoen van Beter laat dan nooit. 820.000 mensen schakelden in en zagen het bezoek van de heren aan de carnavalsparade in Rio de Janeiro.

Daphne Dorgelo

Willibrord Frequin (78), Gerard Cox (80), Barrie Stevens (75) en Peter Faber (76) en gids Katja Schuurman hebben ondertussen al veel plekken gezien in Brazilië. De échte wens van de heren in het programma, was om een bezoek te brengen aan de grootste carnavalsparade ter wereld. Katja regelt daarom een lesje Samba, carnavalspakken én een plekje voor Willibrord, Barrie en haarzelf om in de optocht om mee te lopen.

Geer en Goor

Al tijdens het aantrekken van de pakken liggen de kijkers, net als Willibrord en Barrie, dubbel van het lachen. "Die man die in de lift stond, zal wel denken...", reageert Willibrord wanneer ze met het gewaad instappen. "Niet schrikken hoor", zegt hij.

Meerdere keren klagen de heren over de bloedhitte. Barrie kan er allemaal wel om lachen, Willibrord heeft hoorbaar nood aan een fris blikje frisdrank. 'Alsof ik naar Geer en Goor zit te kijken', zegt iemand op Twitter.

Ondertussen geniet Peter zichtbaar van de bouw van het vrouwelijk schoon tijdens het oefenen van de Samba. "Wel naar de danspasjes kijken, hè", betrapt Gerard hem. Peter proest het uit na het corrigeren van Gerard.

Wanneer de heren omgekleed en voorbereid zijn om mee te lopen met de optocht, wordt het Willibrord teveel; hij valt zelfs bijna flauw. "Op een gegeven moment voelde ik in mijn bovenbenen een verzuring", vertelt hij na afloop. "Katja hing om mijn nek: 'Willie stop nou!' Maar ik ging gewoon door." Uiteindelijk stopt hij vroegtijdig met de optocht en gaat hij langs bij de EHBO. "Met allures", reageren de andere heren op het bezoekje. Willibrord zegt: "Ik loop vier keer tien kilometer per week en dan heb ik nergens last van. En nou in een keer mijn beenspieren. Ik kon niet meer."

#BeterLaatDanNooit

Gelukkig lijken de praatjes van Willibrord nadat hij terug is van de EHBO-post nog altijd even groot en loopt het goed af. De kijkers voelen ondertussen het einde van de aflevering naderen, en daarmee ook het seizoen. 'Jammer dat het weer voorbij is! Zo genoten van alle afleveringen. Misschien tot weer een nieuwe reeks?', klinkt het.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: RTL/Videoland.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden