null Beeld

Kijkers: BzV-boeren met minste brieven moeten we juíst volgen

Snds zondagavond kunnen we weer iedere week van het oerhollandse programma Boer zoekt vrouw genieten. Ongemakkelijk gestamel, een gezonde rode blos op de wangen en soms ietwat tenenkrommende momenten. Televisiekijkend Nederland houdt ervan (2,8 miljoen!). Alleen zal dat gehalte volgende week alweer flink gedaald zijn.

Want zoals ieder jaar worden de 5 boeren met de meeste brieven gevolgd in de aflevering. Speeddates, selectierondes, logeerpartijtjes; de hele reutemeteut start na de eerste selectie. Of ze het nu leuk vinden of niet. En dát mag volgens de kijkers best eens aangepast worden, want van zo'n stralende boer als Willem hadden ze best meer willen zien.

Boer Willem

Yvon bezocht de boerderijen om de in totaal 1100 handgeschreven liefdesbrieven, -pakketten, kalenders en zelfs videoclips te verdelen onder de zenuwachtige boeren. En waar de knappe veehouder en akkerbouwer Annemiek er al gelijk 633 kreeg, moest de jonge melkveehouder Willem het er met 6 doen. Niet erg natuurlijk, want als er maar die éne brief bij zit, dan is het goed.

"Er zijn er zes binnengekomen ma”, riep de opgetogen boer. Gelukkig gaf het programma Willem alsnog een beetje hulp: 5 van de brievenschrijfsters zaten al in een café om de hoek op Willem te wachten. De zenuwachtige boer poetste daarom even z'n tanden, kleedde zich om en ging naar de vrouwen toe. "Ik moet even denken wat nou de beste openingszin is", gaf hij eerlijk toe. "Ik vind het al ongelofelijk dat jullie allemaal geschreven hebben."

Extra zetje

Heerlijke momenten, en o wat gunden de twitterende kijkers het Willem toch. Net als de lieve boer Ronald ('ik ben de knapste niet') met 26 brieven. Of de onthutste boer Frans met z'n 37 mannelijke brievenschrijvers. Of Johan en John. Dát is nu juist de televisie waar de 2,8 miljoen kijkers op zitten te wachten. "Zij hebben juist dat extra zetje nodig", klinkt het. Een ander gooit het op de gunfactor van de boeren met de minste brieven, 'die anderen vinden zelf wel iemand uit die stapel brieven', zegt hij nog. Een ander: 'Waarom zit er een quotum aan? Ze zoeken toch maar 1 partner, geen 145.'

Goed nieuws! Vanaf nu kun je elke week kijken naar 'Praat mee over BZV' op Libelle TV. In aflevering 1 hebben Libelle’s Esther Zonneveld en Story’s Matthijs Albers het over de uitvinding van Bastiaan en de bekende werknemer van Geert Jan.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: KRONCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden