null Beeld

Kijkers ‘Chateau Meiland’ in shock: familie wil hond Bommel laten opzetten

In plaats van gieren, lachen en brullen, rolden dit keer tranen van verdriet over de wangen van de Meilandjes. Bulldog Bommel heeft zoveel pijn dat de Meilandjes hebben besloten afscheid van hem te nemen.

Toch zijn de kijkers wel een beetje geschrokken. Om Bommeltje te gedenken wil de familie het beestje namelijk laten opzetten.

Pijn en verward

Bommel was de laatste tijd erg agressief en Erica had het gevoel dat er iets niet klopte. Een deskundige heeft de bulldog helemaal nagekeken. "Uit het onderzoek blijkt dat zijn gewrichten, zijn knieën, eigenlijk alles gewoon helemaal kapot is", vertelde Martien. Bommel is doorgefokt en kreeg daardoor al op jonge leeftijd last van zijn gewrichten. Hij voelde zich zo ziek dat-ie boos werd en mensen steeds vaker aanviel. Met name Martien was dan de klos.

Erica voelt zich schuldig

Omdat de hond zoveel pijn had en ernstig in de war was, voelden Erica, Martien en Maxime zich genoodzaakt het beestje in te laten slapen. In de aflevering van maandagavond was te zien dat de familie het er erg moeilijk mee had. "We hebben er een hoop geld voor betaald, en dan verwacht je dat je een goede hond krijgt. Ik vind dat echt heel kwalijk, ik voel me daar ook heel schuldig over. Wij bepalen nu dus: jouw leven houdt op." Op zijn laatste dag hebben ze hem extra verwend. Hij mag liggen op de verboden bank, krijgt zijn lievelingsmaaltijd en wordt volop geaaid.

Herdenken

Maar wat kunnen ze doen om Bommel te herdenken? Een urn vonden de Meilandjes erg treurig, maar begraven bij de boerderij was geen optie. De familie moet binnenkort verhuizen. Toen kwam Maxime ineens op een idee: "Kunnen we Bommel niet gewoon opzetten?" De familie heeft tenslotte al meerdere opgezette dieren in huis staan. Martien was gelijk enthousiast. "Dat is een goed idee", antwoordde hij. "Dan kunnen we hem hier neerzetten in de hal en kan ik hem altijd aaien zonder bang te zijn dat-ie me bijt."

Kijkers hebben hun bedenkingen

Ze brengen de overleden Bommel dezelfde dag nog naar een bedrijf dat huisdieren na de dood opzet. De familie kan niet wachten tot ze hun bulldog weer in huis hebben, maar de kijkers thuis zijn in shock. Sommige kijkers hebben er hun bedenkingen bij. Zo schrijft iemand: "Doen ze dit voor de kijkcijfers of menen ze het echt?"

Maxime Meiland en haar vriend Leroy hebben een huis in dít dorp gekocht:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Chateau Meiland, Twitter. Beeld: Talpa

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden