null Beeld

Kijkers ‘De rijdende rechter’ blijven met één hilarische vraag zitten

In De rijdende rechter moet Mr. Reid opnieuw een fikse burenruzie oplossen. Dit keer blijven de kijkers na de aflevering met één hilarische vraag zitten.

Online redactie Libelle

Kijkers zijn namelijk onwijs afgeleid door wat buurman Niek in z'n borstzak heeft zitten.

Grens

Niek en Tiny Hoogeboom wonen al bijna 60 jaar in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn. Ze zijn trots op hun huis met grote tuin en alles wat daarbij hoort, en weten dan ook precies hoe de kadastrale grens loopt. Volgens hen loopt de erfgrens met hun buurman Eric Hoet door het midden van de greppel naast de tuin.

Afval

Maar wanneer buurman Hoet een stukje grond van een achterbuurman koopt en aan de slag gaat met zijn nieuwe aanwinst, is het hek van de dam. Hoet gooit zomaar takafval in de greppel. Waarom gooit de buurman zijn afval op de grond van Hoogeboom? Maar Hoet is in de veronderstelling dat het toch echt zíjn grond is. Kortom: hoogtijd voor de rijdende rechter om de gehele erfgrens te bepalen.

Pennen

Ondanks de boeiende aflevering, hebben de kijkers tijdens de uitspraak eigenlijk alleen maar oog voor de colbert van Niek. In z'n borstzak draagt hij namelijk maar liefst 4 pennen. Kijkers begrijpen er niks van. Op Twitter gaat het dan ook nergens anders meer over. "Waarom heeft die man 4 pennen in zijn borstzakje?!", klinkt het. Enkele kijkers vragen zich voor de grap af of het misschien een koninklijke onderscheiding is. Maar daar zullen we helaas nooit achterkomen...

Benieuwd naar de uitsprak van Mr. Reid? Je kunt de aflevering hier terugkijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De rijdende rechter, Twitter. Beeld: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden