Jan Rot in 'De slimste mens'. Beeld Twitter Jan Rot
Jan Rot in 'De slimste mens'.Beeld Twitter Jan Rot

Kijkers ‘De slimste mens’ houden het niet droog bij afscheid Jan Rot

Volgens de regels mogen kandidaten maar één keer deelnemen aan De slimste mens, maar voor muzikant Jan Rot werd een uitzondering gemaakt. Rot is ongeneeslijk ziek en wilde graag nog een keer meedoen aan het programma. Hij schopte het tot de kwartfinale.

Chanan FoppenTwitter Jan Rot

Bij de allerlaatste vraag in de finaleronde van de kwartfinale kreeg Jan Rot een black-out. Hij wist niets meer te zeggen over vinexwijken en wist daardoor niet te winnen van tegenspeler Johan Nijenhuis. “Het brein werkte niet, maar het is goed zo. We hebben het leuk gehad”, reageerde hij na zijn uitschakeling.

Mooie prestatie

In 2012 deed Jan Rot ook al mee aan het programma. Hij haalde de finale, maar verloor deze van cabaretier Arjen Lubach. Het lukte helaas niet om deze prestatie te verbeteren, maar toch kijkt hij terug op een mooie tijd. In een reactie tegen het AD zegt hij: “Ik vond het vooral heel fijn om het spelletje nog één keer voor het echie te doen, en alle hartverwarmende reacties zijn een fijne bijkomstigheid. De kwartfinale is een mooie prestatie, daar had ik vooraf voor getekend.”

Zware dag

In zijn column voor Mezza schreef de muzikant eerder al dat de dag van de kwartfinale een zware dag voor hem was. Hij was erg ziek, maar wilde niet afzeggen. “Als ik uitstap kan ik mijn drie kostuums, voor elk mogelijk potje een, nauwelijks dragen. Eenmaal in mijn kleedkamer, begin ik zacht te huilen. Ik lijk wel terminaal. Ik moet naar bed, ik ben op”, schreef hij.

Applaus voor Jan Rot

Presentator Philip Freriks vroeg aan het einde van de uitzending om een applaus voor Jan Rot, wat ondanks de afwezigheid van het publiek toch klonk in de studio. De kijkers klapten en huilden mee op de bank:

Bron: AD.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden