Hugo de Jonge Beeld Brunopress
Hugo de JongeBeeld Brunopress

ÉÉN LIJN TREKKEN

Kijkers ‘De slimste mens’ in een deuk om bizar antwoord op filmpje van Hugo de Jonge

De vaste kijkers van De slimste mens weten dat de kandidaten soms met de gekste antwoorden komen als ze onder tijdsdruk staan. Zo ook Jennie Lena, die in de aflevering van woensdagavond het gevecht tegen de klok aangaat.

Renée MulckhuijseBrunopress

Bij het onderdeel ‘Collectief Geheugen’ komt ze met zo’n gek antwoord (en een nog gekkere verklaring) dat er op Twitter nog lang over wordt nagepraat.

Jennie, wat zeg je nu over Hugo de Jonge?

In de laatste ronde zetten de kandidaten alles op alles om de slimste van de dag te worden. Na het filmfragment over Hugo de Jonge, die met zijn verlopen paspoort zijn stem probeert uit te brengen tijdens de verkiezingen, weet Jennie van gekkigheid niet meer wat ze moet zeggen, maar wil ze wel zoveel mogelijk tijd winnen.

Na goede antwoorden als Hugo de Jonge, CDA en schoenen loopt Jennie vast. Als ze vervolgens het woord ‘cocaïne’ laat vallen in associatie met het eerdergenoemde filmpje, heeft de zangeres toch het één en ander uit te leggen.

Cocaïne

“Waarom zei jij eigenlijk cocaïne?” vraagt presentator Philips Freriks geïntrigeerd aan Jennie. Daar weet ze het antwoord eigenlijk niet zo goed op. “In de wandelgangen hoor je weleens wat. I don’t know. De wandelgangen van Twitter, ik weet het niet. Ik associeer maar, ik was er niet bij!”

Hoog tijd om de vraag aan de eenkoppige jury voor te stellen. “Nee, ik associeer hem met allerlei dingen, maar niet met coke”, antwoordt Maarten van Rossem. “Had hij maar iets meer gesnoven. Dan waren ze misschien sneller gestart [met vaccineren].”

Online kunnen ze wel lachen om het een-tweetje van Jennie en Maarten.

Libelle sprak eerder nog met demissionair-minister Hugo de Jonge. Daarin vertelde hij onder andere dat hij regelmatig aan zichzelf twijfelt, zoals je in de video hieronder kunt zien.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden