Kijkers 'Deze quiz is voor jou' in tranen door het verhaal van Romano (20) Beeld Talpa
Kijkers 'Deze quiz is voor jou' in tranen door het verhaal van Romano (20)Beeld Talpa

Kijkers 'Deze quiz is voor jou' in tranen door het verhaal van Romano (20)

Onder anderen Frank Dane en Anita Witzier probeerden zondagavond in Deze quiz is voor jou zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor de 20-jarige Romano.

Demi SchoenmakersTalpa

Door een ongeluk kan hij niet meer lopen. Een heel dure therapie in België zou hem kunnen helpen, maar het geld is op. Lukt het de BN’ers om genoeg geld bij elkaar te spelen?

Speciale robots

In 2018 kreeg Romano een ernstig ongeluk met zijn scooter. Hij belandde vier maanden in coma en kon helemaal niets meer. Inmiddels heeft hij zelfstandig leren ademen en kan hij weer eten en praten. Lopen gaat helaas nog steeds niet en fysiotherapie kan hem hierbij niet helpen.

De familie heeft een behandeling in Antwerpen gevonden. De behandeling houdt in dat Romano met speciale robots kan bewegen. Door een crowdfunding is hij daar nu drie maanden in behandeling. Hij maakt enorme vorderingen, maar deze speciale therapie wordt niet vergoed en nu is het geld op. Om weer zelfstandig te kunnen lopen, heeft Romano nog zeker tien maanden therapie nodig. Dit kost zo’n 3000 euro per maand.

“Dat meen je niet”

De duo’s zijn deze keer: Frank Dane en Jelte van der Goot en Anita Witzier en Irene Moors. Uiteindelijk weet het team Anita en Irene € 27.600,- op te halen.

Wanneer Romano te horen krijgt dat hij in Deze quiz is voor jou zit én een mooi geld bedrag heeft gewonnen, raakt hij geëmotioneerd. “Dat meen je niet”, roept hij enthousiast. “Linda, mag ik nog één ding zeggen? Ik vind het sinds mijn hersenletsel heel moeilijk om emoties over te brengen in mijn spraak. Ik ben kei blij.” Volgens de kijkers hoeft hij zich daar geen zorgen over te maken, want het is duidelijk te zien dat hij heel blij is met het geldbedrag.

Reacties

Kijkers laten op Twitter weten dat ze Romano het geld ontzettend gunnen. “Tranen in mijn ogen. Het is Romano zo gegund. Ik wens hem het beste”, schrijft een kijker.

Bron: Deze quiz is voor jou, Twitter. Beeld: Talpa

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden