null Beeld

Kijkers diep onder de indruk van dít duo in ‘Beste Zangers Musical’

Zaterdagavond werden de musicalfans op hun wenken bediend bij Beste zangers musical. Zes (musical)zangers brachten daar een aantal musicalklassiekers ten gehore. En vooral dít duo maakte een diepe indruk op de kijkers. 

Eva Breda

Beste zangers kwam op zaterdagavond met een speciale aflevering: Beste zangers musical. Edsilia Rombley ontving in deze uitzending verschillende musicalsterren maar ook musical liefhebbers. Zo waren Kim-Lian van der Meij, René Froger, Lenny Kuhr, René van Kooten, Thomas Berge en Emma Heesters zaterdagavond te zien in het programma. Samen zongen zij nummers uit bekende musicals zoals Miss Saigon, Grease en The Jerseyboys.

Beste zangers musical

De uitzending werd gemaakt ter ere van het 60-jarig bestaan van de Nederlandse musical. Wat niemand nog wist tijdens de opnames in 2019, is dat het 60e musicaljaar in Nederland ook een tijdelijke stop voor het vak zou betekenen. De Beste zangers musical-special werd dan ook opgedragen aan alle mensen uit het musicalvak, zowel voor als achter de schermen, om ze een hart onder de riem te steken.

Onder de indruk

Ruim een miljoen kijkers genoten van de aflevering. En dan met name van één duo. Aan het einde van de aflevering brengen Kim-Lian van der Meij en René van Kooten namelijk samen een nummer uit Miss Saigon ten gehore. Hun versie van De laatste nacht viel erg in de smaak bij de kijkers. Omdat het één van de bekendste musicalnummers is die werd gezongen bij Beste zangers. Maar ook vanwege het grote zangtalent van Kim-Lian en René.

Niet durven

René van Kooten en Kim-Lian van der Meij wisten de kijkers dus zeker weg te blazen. En dat terwijl Kim-Lian jarenlang niet durfde mee te doen aan Beste zangers. "Ik ben er vaker voor gepolst, maar ik durfde nooit. Zeker tijdens de beginjaren, toen er nog een soort wedstrijdgevoel omheen hing", laat zij weten in een interview met Televizier. "Ik bestempel mezelf helemaal niet als ‘beste zanger’ en vond het ongemakkelijk om tussen al die fantastische artiesten te staan. Maar het is al lang geen wedstrijd meer en nu ik weet hoe het leuk is, ben ik helemaal om."

René van Kooten is een oude rot uit het musicalvak. En wist je dat hij een relatie heeft gehad met een andere bekende musicalster? Dat zit zo.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Avrotros.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden