null Beeld

Kijkers ‘Dragons’ den’ verbaasd dat er niet geïnvesteerd wordt in straatintimidatie-app

Gabrielle Claushuis (25) probeerde in Dragons' den een investeerder te vinden voor haar straatintimidatie-app. Dit is helaas niet gelukt en daar snappen de kijkers thuis niks van. 

Demi Schoenmakers

In Dragons' den krijgen beginnende ondernemers de kans om hun idee of bedrijf te pitchen aan 5 succesvolle zakenmensen: Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen. Zij hebben samen maar liefst 1 miljard euro en investeren dus met hun eigen geld.

Achtervolgd

Zondagavond was het de buurt aan de Amsterdamse Gabrielle Claushuis. Zij bedacht de straatintimidatie-app. Maar liefst 83% van de jonge Amsterdamse vrouwen krijgt te maken met straatintimidatie. Ze worden nagefloten, achtervolgd of krijgen opmerkingen naar hun hoofd geslingerd.

Onveilig

Zelf is Gabrielle minstens 3 keer per week slachtoffer van straatintimidatie. Daarom kwam ze met een speciale app. "De app werkt eigenlijk heel simpel: je kunt verschillende groepen aanmaken", vertelt ze aan de Dragons. "Zodra jij je onveilig voelt, belt hij iedereen in die groep tegelijkertijd. De eerste die opneemt krijg je aan de telefoon, de rest wordt automatisch opgehangen." Gabrielle heeft al veel aandacht van de media gekregen en zelfs al 2 awards voor de app ontvangen. Toch hoopt ze nog op steun van een van de Dragons.

Geen succes

Maar helaas ziet geen van de 5 ondernemers er een succes in. Zo denkt Won Yip niet dat ze het gaat redden met een startkapitaal van 200.000 euro. Ook vinden ze niet dat ze een goed verdienmodel heeft. Nikkie vindt het wel een heel goed idee. "Het is echt iets wat er nu aan de hand is, want ik voel me ook vaak niet veilig op straat", legt ze uit. Toch durft ze niet in het bedrijf van Gabrielle te investeren. "Het is helemaal niet mijn soort case. Ik heb voor die technologie ook de niet de juiste contacten."

Kostendekkend

Op Twitter laten kijkers weten niet te begrijpen dat de Dragons niet in deze straatintimidatie-app willen investeren. Het is zo belangrijk dat vrouwen zich veilig voelen op straat en daar hoeft volgens hen geen verdienmodel aan te hangen. "Maatschappelijk gezien zouden ze deze vrouw kostendekkend moeten ondersteunen. Je hoeft niet aan ieder idee miljoenen te verdienen. Dat zou ze alle 5 sieren," en "ik hoop echt dat er iemand met verstand van apps naar de laatste pitch bij Dragons' den heeft gekeken en die ziet dat er géén verdienmodel in de veiligheid van met name vrouwen mág zitten", klinkt het op Twitter.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Dragons' Den, Twitter. Beeld: WNL

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden