null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Kijkers ‘DWDD’ diep onder de indruk van déze gast

Donderdagavond waren er weer verschillende gasten bij DWDD, maar de gast die als laatste aan het woord kwam, maakte vooral heel veel indruk bij het Twitterend publiek.

Kirsten BloemenANP Kippa

Waylon was donderdagavond bij De Wereld Draait Door om over het laatste deel van de mini-collegereeks over de Texas Outlaw-beweging in de countrymuziek te praten en zingen.

Geëmotioneerde brief

Waylon besloot een brief te schrijven over zijn grote held Waylon Jennings. ‘‘Het maakt af en toe net iets duidelijker, omdat als je een vraagt krijgt het soms moeilijk is om de juiste woorden te vinden'', vertelt Waylon. ‘‘En misschien wordt het weleens tijd om duidelijk te maken waar die extreme liefde en obsessie van dit jochie vandaag kwam.'' Waylon vertelt in de emotionele brief hoe belangrijk Jennings voor hem als klein jongetje al was. ‘‘Jouw stem klonk thuis meer dan die van mijn vader.'' Als Waylon ouder is, komt zijn droom uit: hij mag samenwerken met Jennings. Maar na een tijd hoort hij steeds minder van Jennings en uiteindelijk overlijdt hij. Dit had een grote impact op Waylon: ‘‘Het ging slecht met me. Langzaam gaf ik alles op wat mijn leven voorstelde: mijn dromen, mijn huwelijk, mijn kind, een veilig onderkomen, vrienden... Alles mocht kapot.'' Hij geeft aan een hoop mensen pijn te hebben gedaan en zich te hebben gedragen als een klootzak. ‘‘Nu zit ik hier, bijna 40 en meer liefde dan ik ooit had durven dromen. Waarom? Omdat jij me leerde hoe ik moest vechten en overleven, door in mezelf te blijven geloven en nooit op te geven.''

Father and Son

Nadat Waylon de brief voor heeft gelezen, speelt hij het liedje Father and Son van Jennings. Twitter is diep onder de indruk van Waylon, die duidelijk zijn gevoel in het liedje legt.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: De Wereld Draait Door. Beed: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden