null Beeld

Kijkers ‘DWDD’ hebben het massaal over déze heftige uitspraak van Gordon

Om zijn nieuwe programma 'DanceSing' te promoten was Gordon vanavond te gast bij De Wereld Draait Door. Maar tijdens dit gesprek haalt hij flink uit naar tv-recensent Angela de Jong. 

Demi Schoenmakers

DanceSing is de eerste klus van Gordon voor SBS. En dat is best spannend. Gordon legt uit dat hij voelt dat het programma enorm onder het vergrootglas ligt. "De recensenten staan met de pen klaar", legt hij uit aan presentator Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. En dan doelt hij met name op tv-recensent Angela de Jong van het AD.

Onderuit gehaald

"Dat vind ik een hele vervelende vrouw geworden." Zij speelt op de persoon in plaats van op het programma en dat doe je niet als recensent, vindt Gordon. "Zij heeft Humberto Tan volledig onderuit gehaald. Zij heeft Wendy van Dijk onderuit gehaald. Erland Galjaard volledig onderuit gehaald. Een zender als RTL 4 zó op het hakblok gezet", gaat hij verder. "Ben je bang voor haar?", vraagt Matthijs.

Privéleven

Nee, dat is het niet. "Ze heeft al zo vaak dingen over me gezegd", antwoord hij. Maar het is volgens Gordon niet de taak van de recensent om het ook over het privéleven van een presentator te hebben. "Humberto is zijn programma kwijtgeraakt door", roept hij zelfs nog. Al geloven Matthijs en tafelgast Fidan Ekiz daar helemaal niets van.

Profileren

Toch snapt Ali B wel wat Gordon bedoelt. Hij ziet ook dat de laatste tijd de mening van de recensent te veel naar voren komt. "Recensenten moeten toch proberen het gevoel van het publiek te vangen en niet alleen zichzelf profileren? Dat is het idee dat ik bij recensenten heb", geeft hij toe.

Kritiek

Ook op Twitter ging het gelijk los. Een deel van de kijkers is verbaasd over de uitspraak van Gordon. "Gordon vind dat Angela de Jong op de persoon speelt. Doet hij verder nooit...", schrijft een kijker dan ook op Twitter. Hij is volgens de mensen zelf gewoon bang voor kritiek. Terwijl de andere helft het ergens wel eens is met de entertainer. "Humberto is zeker met de grond gelijk gemaakt. Daar heeft Gordon gelijk in", is een van de reacties.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Twitter. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden