null Beeld

Kijkers ‘Een huis vol’ hebben veel bewondering voor aanpak ouders in coronatijd

Maandagavond is het 10e seizoen van het programma Een huis vol van start gegaan. In de serie wordt het dagelijks leven van een groot gezin gevolgd. Normaal gesproken is het al bewonderenswaardig hoe deze ouders zoveel kinderen verzorgen en opvoeden, maar in coronatijd hebben kijkers daar nóg meer respect voor.

Online redactie Libelle

In de zomerspecial van het populaire programma Een huis vol in quarantaine worden 5 gezinnen gevolgd in deze bijzondere tijd: de familie Buddenbruck, Jelies en Kraan uit het vorige seizoen en ook de familie Baumgard - die 4 jaar geleden in het programma te zien was - en de familie Quaedackers uit Heerlen doen dit seizoen weer mee.

Hoe gaan zij om met thuisonderwijs en wat betekenen alle maatregelen voor grote gezinnen die ineens met zoveel mensen in een huis zaten?

Verschillende uitdagingen

Met een groot gezin in quarantaine blijkt - misschien zoals verwacht - niet altijd gemakkelijk te zijn. De familie Buddenbruck woont inmiddels in Duitsland en daar zijn de maatregelen nog net wat strenger. Maar ook voor de gezinnen in Nederland was het een zwarte tijd. Zo was het naast het thuisonderwijs voor alle kinderen voor moeder Janneke Jelies uit Tollebeek ook heel zwaar dat ze geen tijd meer voor het huishouden had, iets wat ze heel belangrijk vindt. Ook miste het gezin hun kerkbezoeken.

De familie Kraan kreeg in coronatijd nog een baby en konden daardoor niet onbezorgd genieten van deze kraamtijd. Daar komt nog eens bij dat vader Ivan druk was met zijn werk en moeder Linda naast een pasgeboren baby verzorgen ook nog eens 7 kinderen thuisonderwijs moest geven.

Thuisonderwijs voor 7 kinderen lijkt weer heel gemakkelijk als je het vergelijkt met het huishouden van de familie Baumgard. Dit gezin woont met 16 personen in Den Haag. Ook voor de familie Quadackers is het een heftige tijd. Moeder Nadine zorgt na het overlijden van haar man alleen voor hun 12 kinderen.

Totaal verschillende situaties met hun verschillende uitdagingen, maar de kijkers zijn het over één ding wel eens: wát knap dat je het met zo'n grote familie in deze moeilijke tijden weet te redden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: KRO-NCRV.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden