null Beeld

Kijkers ‘Een huis vol’ verrast door déze verschillen tussen gezinnen

In het programma Een huis vol krijgen we dagelijks een kijkje in het leven van extreem grote gezinnen. Allemaal doen ze het anders en dat zorgt voor grote verschillen in de opvoeding.

Demi Schoenmakers

Dit keer volgen we de families Jelies, Kraan en Buddenbruck. Ondanks de coronacrisis en alle maatregelen die daarbij komen kijken, gaat het gezinsleven ook bij deze families gewoon door.

Leren voor zichzelf zorgen

Het gezin van Janneke en Johan Jelies uit Tollebeek telt maar liefst acht kinderen: Jennie (14) is de oudste, gevolgd door Aida (12), Jantine (11), Albertine (9), Harrie (7), Carolien (5), Janna (3) en Williene (1). Aangezien ze zoveel kinderen hebben, probeert Janneke altijd voor voldoende structuur te zorgen. Ze zorgt goed voor ze, maar ondertussen leert ze hen ook al vroeg voor zichzelf te zorgen. In de aflevering van woensdagavond krijgen de kinderen een extra les in het huishouden en moeten de pubers Aida en Jennie zichzelf bewijzen door boodschappen te doen.

Helpen verhuizen

Bij de familie Kraan gaat het er iets anders aan toe. In de aflevering van woensdagavond moet de hele familie aan de bak wanneer dochter Marlynn op zichzelf wil gaan wonen. Ze wil graag verhuizen maar er moet nog een hoop gedaan worden. De vraag is alleen of ze hier wel zin in heeft. Moeder Linda, vader Ivo en broer Sam helpen haar waar ze kunnen en daar is Marlynn erg blij mee. Zelf heeft ze niet zoveel zin om de handen uit de mouwen te steken. De vraag is dan ook: is ze wel klaar om zichzelf te wonen?

Van elkaar leren

De kijkers thuis zijn verrast door de grote verschillen tussen de familie Kraan en Jelies. "Opvoeding a là Janneke: ik ga het jullie leren, dan kunnen jullie het later zelf. Opvoeding a là Linda: als je 20 bent, ga ik lopen klagen dat je ook helemaal niks zelf kunt en doet. En ik blijf toch je wasjes draaien en de stofzuigerzak voor je legen", schrijft iemand op Twitter. Een ander reageert met: "Linda kan iets leren van Janneke. Die is 100% rustiger dan haar."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Een huis vol, Twitter. Beeld: Kro-ncrv

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden