Kijkers ergeren zich aan 'smakeloos' gepoch van Vasco in 'Waar doen ze het van?' Beeld NPO
Kijkers ergeren zich aan 'smakeloos' gepoch van Vasco in 'Waar doen ze het van?'Beeld NPO

Televisie

Kijkers ergeren zich aan ‘smakeloos’ gepoch van Vasco Rouw in ‘Waar doen ze het van?’

Als er één persoon is die tot nu toe voor de nodige ophef zorgt in Waar doen ze het van?, dan is het wel ondernemer Vasco Rouw. Hij geeft geld uit alsof het niets is, maar ondertussen is al een tijdje bekend dat hij zijn geld waarschijnlijk niet op de meest eerlijke manier verdient. Ook in de aflevering van gisteravond weet hij weer heel wat kijkers tegen de haren in te strijken met zijn (koop)gedrag.

Erandi GodinezNPO

Vasco Rouw heeft deze keer een echt luxeprobleem: zijn Lamborghini Aventador blijkt namelijk niet gemaakt te zijn voor de straten in Amsterdam. Wanneer hij met zijn grote bak langs de grachten zoekt naar een parkeerplekje, zorgt hij bijna voor een file. Als hij uiteindelijk geen plekje kan vinden, besluit hij maar asociaal op de stoep te parkeren voor de deur van een horlogezaak.

Vasco Rouw geniet van aandacht

Zijn puberzoon Silvan ziet het allemaal met de nodige schaamte aan. “Als Silvan een keer mee moet naar een zakelijke afspraak, wil hij liever met de Volkswagen dan met de Lamborghini”, zo vertelt Vasco lachend. “Ja, anders kijken er zoveel mensen naar je”, verklaart Silvan. Zijn vader lijkt juist te genieten van alle aandacht die hij met de auto krijgt.

Bizar koopgedrag Vasco

Bij de juwelier waar hij zijn herstelde Rolex van 40.000 euro komt ophalen, ruiken ze natuurlijk geld. De verkopers doen er alles aan om Vasco nog een horloge aan te smeren en er komen bedragen voorbij waarvan je spontaan een zenuwinzinking krijgt. Vasco lijkt het echter de normaalste zaak van de wereld te vinden. Zo blijkt uit het kasboekje van de familie dat hij onlangs 7.000 euro betaalde voor een verjaardagscadeau voor zijn vrouw Tamara en die maand ook nog eens 25.000 euro investeerde in bitcoins.

Reacties Twitter

Kijkers ergeren zich dood aan het gedrag van Vasco. Zijn materialistische instelling zorgt vooral voor veel afkeer:

Al sinds zijn deelname aan het programma Waar doen ze het van? bekend werd gemaakt, ligt Vasco Rouw onder vuur. Nog niet zo heel lang geleden was hij namelijk te zien in het programma BOOS van Tim Hofman, waarin de presentator hem confronteerde met de schimmige zaakjes waarmee hij zich bezig lijkt te houden. En het lijkt erop dat hij voorlopig nog niet van Tim af is: de presentator hintte gisteravond namelijk op Twitter dat er vanmiddag op YouTube wéér een aflevering over Vasco verschijnt.

Bron: Twitter, NPO

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden