Finale The Voice Kids Beeld RTL
Finale The Voice KidsBeeld RTL

The Voice Kids

Kijkers geïrriteerd over dít onderdeel van 'The Voice Kids'-finale

Zaterdagavond vond de finale van The voice kids plaats. Eén van de vier finalisten wist het publiek helemaal omver te blazen. In de uitzending van Beau werd de winnares bekendgemaakt. En daar hadden de kijkers behoorlijk wat kritiek op.

RedactieRTL

Let op: dit artikel kan spoilers over de uitslag bevatten.

The voice kids

De finale was een spannende strijd tussen vier zangtalenten: Emma (12), Faela (13), Soufiane (14) en Marc Floor (14). Na een twee uur durende show ging de jongste van het stel er met de winst vandoor.

Winnares

Emma wist het publiek omver te blazen met haar prachtige stem. Maar dat niet alleen. Ook haar verhaal maakte indruk op de kijkers. Zo draagt het meisje altijd een rugzak met sondevoeding met zich mee, omdat ze niet kan eten wegens een maagverlamming. Haar ziekte beïnvloed haar leven en zorgt er menig keer voor dat ze in de medische molen terechtkomt.

Dikke neus

In een eerdere aflevering vertelde Emma dat ze door haar ziekte doelwit is voor pestkoppen. Met haar winst bij The voice kids hoopt ze haar pesters een lesje te leren. “Dit is een dikke neus naar mijn pestkoppen”, zei ze dan ook.

Lange uitslag

De finale-uitslag was spannend dit jaar. Na een twee uur durende show namen de finalisten namelijk eerst plaats bij een uitzending van Beau waar nog ruim een uur werd gepraat over onder andere de show. Aan het eind van de talkshow, tegen half twaalf, werd de winnaar van The voice kids bekendgemaakt.

Kritiek

De manier waarop de finale geregeld was, zorgde voor veel ophef op Twitter. Vele ouders leveren kritiek op de lang durende finale en het late tijdstip van de uitslag. Het zou niet handig zijn aangezien de vele jonge kijkers van het programma om half twaalf al liggen te slapen. “De doelgroep slaapt al als de uitslag bekend wordt gemaakt”, wordt er dan ook gezegd op Twitter. Vele ouders tweeten naar Rtl dat de uitslag voortaan vroeger moet.

Het is al vijf jaar geleden dat The Voice of Holland werd gewonnen door Maan. Het heeft haar leven behoorlijk veranderd, vertelde ze aan Libelle.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden