null Beeld

Kijkers ‘Heel Holland bakt’ missen dít vertrouwde onderdeel

De kijkers hebben met smart zitten wachten, maar zondagavond ging het nieuwe seizoen van het populaire programma Heel Holland bakt dan eindelijk van start.

Online redactie Libelle

En uiteraard zijn ook presentator André van Duin en juryleden Janny van der Heijden en Robèrt Beckhoven weer van de partij.

Maatregelen

Vanwege de coronacrisis zijn de nodige maatregelen getroffen. Zo is er besloten om extra ruimte te maken tussen de werkbanken van de deelnemers. Ook hebben Janny en Robèrt beiden een spatscherm vast tijdens het contact met de deelnemers. Maar het bakken gaat nog als vanouds.

Cake

Het thema van de eerste aflevering is 'de verleden tijd van kijk', oftewel: cake. Aan het begin gaan de bakkers aan de slag met een tulband. Deze opdracht komt de fans wellicht bekend voor, want in 2013 begonnen ze het seizoen met precies dezelfde cake. Verder bakken ze nog jaffacakejes en maken ze wel een heel persoonlijke taart.

In totaal hadden 600 mensen zich aangemeld, maar uiteindelijk mogen Chun, Daniel, Elizabeth, Ellen, Eric, Jenny, Rianne, Roelof, Sabine en Thijs dit jaar strijden om de titel Beste Thuisbakker 2020-2021.

Geen auditieronde

De kijkers zijn allemaal hartstikke enthousiast over de eerste aflevering, maar toch balen ze een beetje dat de makers van het programma de auditieronde hebben overgeslagen. Het zorgt tijdens de eerste aflevering voor wat verwarring bij de mensen thuis. Zo schrijft iemand op Twitter: "Ah, nu missen we alle mislukte creaties van de auditieronde." Een ander laat weten: "Zo, en ineens stonden er deelnemers in de tent. Maar hoe zijn de geselecteerd?"

De selectiedag was door de afgelopen twee seizoenen namelijk een vertrouwd onderdeel geworden. Toch is het achtste seizoen met de eerste bakweek begonnen. Eerder vertelde André van Duin dat massale selectiedag afgelopen zomer moeilijk te realiseren was vanwege de coronamaatregelen, vandaar dat ze 'm dit jaar hebben geschrapt.

Libelle's Chanan probeerde de chocoladezoenen van ‘Heel Holland Bakt’ na te bakken:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Heel Holland bakt, Twitter. Beeld: Omroep Max

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden