null Beeld

Kijkers ‘Het echte leven in de dierentuin’ onder de indruk van geboorte ijsbeertjes

IJsbeer Freedom bevalt voor het oog van de verborgen camera's van Het echte leven in die dierentuin van 2 kleine ijsbeertjes. De kijkers thuis vinden dit erg indrukwekkend om te zien.

Online redactie Libelle

In Het echte leven in de dierentuin zien we een kijkje achter de schermen van het Ouwehands Dierenpark. Wat gebeurt er na sluitingstijd en op de plekken waar bezoekers niet mogen komen? Verborgen camera’s filmen de dieren dag en nacht en dit zorgt voor lieve, maar ook indrukwekkende beelden.

Confrontatie

In de tweede aflevering kan bruine beer Mincho zich niet langer schuilen in het binnenverblijf. Dit betekent dat hij de confrontatie aangaat met de wolven. Verder vindt orang-oetan Minggu, die nu 6 maanden oud is, dat ze er wel aan toe is om zelfstandig te gaan klimmen, maar gaat dit wel goed? En wat vindt moeder Tjintah daarvan? En als laatste zien we ook de geboorte van twee ijsbeertjes.

Geboorte

Op de beelden is te zien dat ijsbeer Freedom zich terugtrekt in haar kraamhol. Niet veel later klinkt het gekrijs van de 2 welpjes: Yuka en Yura. Ze zijn nog geen 30 centimeter lang, roze, blind, doof en volkomen hulpeloos. De kijkers thuis zijn erg onder de indruk van de beelden. "Ik zit gewoon te janken bij de geboorte van de ijsbeertjes", schrijft een kijker op Twitter.

Verdrietig nieuws

De beelden van de bevalling zijn van november vorig jaar. In maart mochten ze voor het eerst samen met hun moeder naar buiten. Inmiddels is de tweeling enorm gegroeid, maar afgelopen vrijdag kwam verdrietig nieuws naar buiten: ijsbeertje Yura is door "een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden" overleden. Op dit moment wordt onderzocht wat de toedracht is van dit grote verlies.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Het echte leven in de dierentuin, Twitter. Beeld: NTR

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden