null Beeld

Kijkers ‘Het familiediner’ verontwaardigd: Danielle laat dochter (9) in de steek

De 9-jarige Suus weet niet waarover haar moeder en tante ruzie hebben, maar hoopt dat het snel is afgelopen. Daarom schakelt ze de hulp in van presentator Bert van Leeuwen.

Demi Schoenmakers

Ongeveer 6 jaar geleden kreeg Danielle ruzie met tante Riet. Zo erg dat ze elkaar niet meer willen zien. En wanneer ze elkaar toevallig in de supermarkt tegenkomen, kunnen ze alleen maar naar elkaar schreeuwen. Danielle's 9-jarige dochter is er helemaal klaar mee. Ze vindt het verschrikkelijk en wil heel graag dat ze het weer goedmaken.

Bier

De ruzie blijkt een jaar of 6 geleden zijn ontstaan toen Riet en haar inmiddels overleden man Jan op visite gingen bij Danielle. Danielle zou van tevoren gezegd hebben dat er 's morgens vroeg in ieder geval nog geen bier was. Een opmerking die bij Riet en vooral ook bij Jan in het verkeerde keelgat schoot. Vanwege de meningsverschillen werd de ruzie erger en erger.

Verzoening

Nu 6 jaar later, wil tante Riet het graag goedmaken. Maar wanneer Bert bij Danielle langsgaat om te vragen voor een verzoening, geeft Danielle geen kik. Ze wil het niet goedmaken, want er is volgens haar te veel gebeurd. "Dus je laat je eigen dochter in de kou staan?", vraagt Bert. Maar Danielle blijft bij haar besluit. "Ja, maar ze weet dat ik geen contact meer wil met tante Riet. Dat weet zij."

In de steek laten

Uiteindelijk komt er dus een lege limousine aan en dat zorgt voor tranen bij Suus. Dit raakt de kijkers. Ze kunnen niet geloven dat Danielle haar eigen dochter in de steek laat. Op Twitter gaat het dan ook nergens anders over. "Danielle, ‘moeder’ van Suus, is keihard en meedogenloos" en "Moeder laat dochter in de steek. Trauma voor het leven voor dit lieve meisje dat de wijste van allemaal is", klinkt het op social media.

Kind

Anderen vinden het inderdaad sneu voor Suus dat haar moeder haar in de kou laat staan, maar vinden dat Suus' vader en de EO het 9-jarige meisje hiervoor niet mochten gebruiken. "Nooit meer doen, een kind als aangeefster inzetten" en "Enige wat je de ouders ( ja, ook haar vader) kan verwijten is dat ze het toelieten om hun dochter er voor te gebruiken. EO had hier nooit in mee moeten gaan", schrijven de kijkers.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het familiediner, Twitter. Beeld: EO

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden