Het perfecte plaatje Beeld Screenshot RTL
Het perfecte plaatjeBeeld Screenshot RTL

Kijkers ‘Het perfecte plaatje’ zijn het oneens met de jury én de puntentelling

De eerste aflevering hebben alle kandidaten van Het perfecte plaatje overleefd, maar woensdagavond moest de eerste afvaller toch echt naar huis. Kijkers zijn het alleen niet eens met de verliezer van de week.

Demi SchoenmakersScreenshot RTL

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Spannend straatbeeld

De fotografen gingen deze week de straten van Haarlem op om te zoeken naar schoonheid. Dit keer dus geen gefotoshopte kiekjes voor op social media, maar een foto van de pure schoonheid van alledaagse dingen. En dat blijkt best lastig te zijn, want hoe maak je een spannend straatbeeld zónder het te ensceneren?

Juvat Westendorp maakte uiteindelijk met zijn foto de meeste indruk op de jury en kreeg een 8. Georgina Verbaan, Patrick Martens, Bridget Maasland en rapper Donnie moesten het stuk voor stuk met een onvoldoende doen.

Dramatisch effect

Voor de tweede opdracht gingen de BN’ers op zoek naar de Romein in zichzelf. De kandidaten moesten een foto maken waarop zij zélf het model waren. Belangrijk was dat ze goed nadachten over het licht, zodat ze een dramatisch effect creëerden.

Eén tiende verschil

Frits Sissing wist de mooiste foto in te leveren en kreeg hiervoor een 9,5. Dat maakte hem gelijk de winnaar van de week. Georgina en Donnie stonden dit keer onderaan de lijst. De actrice kreeg uiteindelijk een 6 en de rapper een 5,7. Daarmee lag zijn gemiddelde één tiende lager dan dat van Georgina. Donnie moest dan ook de show verlaten en daar baalde hij van. “Het is pijnlijk dat ik er op één tiende uitga. Maar het is niet anders. Ik had het voor geen goud willen missen.”

Oneerlijk

Ook de kijkers thuis vinden het jammer om Donnie te zien gaan. Ze laten op Twitter weten het niet eens te zijn met de jury en de puntentelling. Ten eerste vinden ze dat voor een eerlijke uitslag de punten van de vorige week erbij opgeteld moeten worden. “Snap totaal niet waarom nog steeds niet alle punten uit elke aflevering opgeteld worden. Zo kan iemand eruit vliegen op één aflevering met twee opdrachten of daardoor juist blijven als hij/zij veel onder de maat scoort. Klopt niet”, reageert iemand. Daar is een andere kijker het helemaal mee eens: “Vind nog steeds dat ze de cijfers van de shoots van vorige week moeten meetellen.”

Bovendien zijn ze het niet eens met de mening van juryleden William Rutten en Cynthia Boll. Ze vinden de foto’s van Donnie duidelijk beter dan die van Georgina en Bridget.

Deze tips van een fotograaf maken jouw foto’s nóg mooier:

Bron: Het perfecte plaatje, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden