null Beeld

Kijkers ‘Iedereen had het erover’ ontroerd door Ingrid die haar dochter verloor tijdens tsunami

In 'Iedereen had het erover' gaat Art Rooijakkers in gesprek met mensen achter spraakmakende nieuwsberichten. Dit keer ging het over de tsunami in 2004 en de kijkers waren enorm ontroerd door het verhaal van Ingrid die haar dochter hierdoor verloor.

Demi Schoenmakers

Op 26 december in 2004, tweede kerstdag, verwoestte een tsunami grote delen van onder andere Indonesië, Thailand en Sri Lanka. Tijdens de tsunami verloor Ingrid haar dochter Dominique.

Nachtmerrie

Ingrid ging met haar (toenmalige) man en 2 dochters op vakantie naar Thailand. Maandenlang keek het gezin er al naar uit, maar uiteindelijk werd de vakantie een grote nachtmerrie. De allesverwoestende tsunami ontnam de familie hun dochter en zus Dominique. De jaren die volgden waren ontzettend zwaar voor Ingrid, haar (toenmalige) man en hun jongste dochter Isabelle.

Witte streep

Presentator Art gaat langs bij Ingrid. Ze legt uit hoe en wanneer ze erachter kwam dat er iets niet goed was. Het gezin lag op het strand, de meiden waren aan het pootjebaden in de zee. Ze zagen in de verte een grote witte streep steeds dichterbij komen en dachten aan een grote, fantastische golf. Daar waren de meiden dol op. Maar toen de grote golf steeds dichterbij kwam, merkten ze dat er meer aan de hand was.

Niet weten

De verwoestende golven sloegen de familie letterlijk uiteen. Van het een op andere moment stond Ingrid tot diep in het water. Ze was in shock en kon haar meiden nergens vinden. Ingrid had geen idee waar ze uiteindelijk door de golven terecht was gekomen, maar vreesde direct het ergste voor haar dochters. "Dat gevoel is afschuwelijk", zegt ze. "Het niet weten is echt heel erg. Je hebt continu pijn eigenlijk."

Hoop

In het ziekenhuis krijgt ze te horen dat haar dochter Isabelle levend is gevonden. "De helft van mijn leven heb ik nu terug", dacht ze toen. "Nu de andere helft nog." Dat Dominique de natuurramp niet had overleefd, wilde Ingrid later niet horen. Ze wilde hoop blijven houden. Het kwam dan ook als een klap toen ze hoorde dat Dominique was overleden.

Geen ruimte om te rouwen

"Ik heb haar nooit kunnen vertellen hoeveel ik van haar hou", vertelt Ingrid. "Maar je weet niet wat het laatste moment is, toch vind ik dat nog steeds heel erg. Ik hoop gewoon dat ze weet dat ik altijd van haar gehouden heb." Sinds de tsunami in 2004 is Ingrid vooral bezig geweest met overleven en heeft ze haar verdriet opgekropt. "Ik heb geen ruimte gehad om te rouwen, denk ik." Op dat moment breekt ze en rollen de tranen over haar wangen.

Wat een gemis

Ook bij de kijkers worden de tranen niet gespaard. Het verhaal komt hard binnen bij de kijkers. Ze zijn ontroerd en vinden het heftig om te horen hoe Ingrid haar dochter heeft verloren en wat dat met haar heeft gedaan. "Dat kom je toch nooit te boven, zoiets meemaken en je dochter verliezen? Afschuwelijk" en "Je kunt je niet voorstellen wat een gemis dat moet zijn", klinkt het dan ook op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Iedereen had het erover, Twitter. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden