null Beeld

Kijkers in tranen bij ‘Beste Zangers’: “Als je ‘Papa’ van Stef Bos zo kunt zingen ben je groots”

Donderdagavond was het de beurt aan Stef Bos om bezongen te worden in Beste Zangers. En al na het eerste nummer gingen de kijkers los op Twitter. Bij een wel heel bijzondere versie van het bekende liedje Papa, hield bijna niemand het droog.

Eva Breda

"Het eerste liedje en meteen ga ik huilen", klinkt het op Twitter.

Papa

In de vijfde aflevering van het programma, wordt Stef Bos in het Spaanse zonnetje gezet. Zijn mede-artiesten brengen hem allemaal een ode met een paar van zijn favoriete nummers. De avond wordt afgetrapt met het allerbekendste nummer van de Nederlandstalige zanger. Suzan & Freek brachten hem namelijk zijn grote hit Papa.

Traan van Simon

Voor Suzan & Freek voelt het als een zware taak. "Het voelt een beetje alsof wij De Nachtwacht gaan schilderen terwijl Rembrandt op de bank zit", lacht Freek nerveus voordat hij het podium opstapt. "Maar we gaan het toch proberen." Al gauw zitten alle zangers op de bank, waaronder Stef Bos, geëmotioneerd naar de nieuwe versie van het nummer te luisteren. En niet iedereen hield het droog. Zo veegde presentator Simon Keizer zijn laatste traan nog weg bij de eindklanken van het nummer. Voor hem heeft het lied nogal een emotionele lading. "Voor het eerst in twintig jaar heb ik het nummer Papa in zijn totaliteit gehoord", zegt Simon, wiens vader op 1 oktober overleed, 21 jaar geleden. Het was niet makkelijk voor hem om het nummer weer te horen. "Ik had het er heel moeilijk mee. En dat is een compliment voor Suzan & Freek", laat hij weten.

Tranen bij de kijkers

Ook Stef Bos is onder de indruk van de manier waarop Suzan & Freek zijn nummer uitvoerden. Ook hij zit met vochtige ogen op de bank naar het duo te luisteren. En hij is niet de enige. Op Twitter gaan de kijkers los op het optreden van Suzan & Freek. Massaal laten zij weten het niet droog te hebben gehouden. Het regent dan ook complimenten. Één kijker geeft een wel heel bijzonder compliment: "Ik vond deze versie van Papa eigenlijk mooier dan het origineel."

Andere presentator(en)

In tegenstelling tot vorig jaar, wordt dit seizoen van Beste zangers niet gepresenteerd door Jan Smit. De opnames van het programma vonden namelijk voor de uitbraak van de coronacrisis plaats op Ibiza en Jan tobde in die tijd nog met zijn gezondheid. Dit seizoen nemen daarom Nick en Simon het presentatiestokje van hem over. Zij zitten op de bank met een gezellige club talentvolle zangers. Dit jaar zijn dat Miss Montreal, Suzan & Freek, Diggy Dex, Wulf, Stef Bos, Tabitha en Milow.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Twitter. Beeld: Avrotros.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden