null Beeld

Kijkers ‘Jinek’ enthousiast over aflevering met jongeren aan tafel

Jongeren hebben het zwaar tijdens de coronapandemie. In de nieuwste aflevering van Jinek gingen daarom jongeren in gesprek met twee leden van het  Outbreak Management Team (OMT). Dit zorgde voor enthousiaste reacties bij de kijkers.

Online redactie Libelle

Jongeren worden nauwelijks ziek van corona, maar lijden flink onder de maatregelen. Dit komt door online onderwijs en het wegvallen van sociale contacten en werk. Deskundigen spreken daarom van ‘een stille ramp’.

Groep jongeren

Eva Jinek nodigde daarom een groep jongeren uit bij haar aan de talkshowtafel. Samen met Diederik Gommers, kinderarts Károly Illy, hoogleraar Eveline Crone en docent Ismail Aghzanay gingen ze in gesprek over wat ze meemaken en wat ze nodig hebben.

Positieve reacties

De kijkers ware razend enthousiast over de aflevering bij Jinek. Hoewel een deel online sprak over 'het gebrek aan mentale weerbaarheid van de jeugd’, waren de reacties overwegend positief. Zo schrijft iemand: “Daarnet even goed zitten huilen bij de uitzending van Jinek. Het was zo fijn andere jongeren te horen vertellen over de gevoelens die ik ook zo heb.”

Complimenten

Ook de talkshowhost zelf werd overladen door complimenten. “Ze is perfect voorbereid, stelt goede vragen, luistert actief, legt verbanden en begrijpt mensen. Ze is nooit sentimenteel, wel empathisch. Talent!”, wordt er getwittert.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Jinek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden