null Beeld Heukers Media
Beeld Heukers Media

Kijkers klagen over ‘respectloze’ reclameblokken bij docu Marc de Hond: tot de dood ons scheidt

Het persoonlijke en indringende portret Marc de Hond: tot de dood ons scheidt maakt veel indruk op de kijkers thuis. Des te meer reden om te klagen over de lange reclameblokken van Net 5 tussen de documentaire door. "Schaam je!" luidt het op Twitter.

Renée MulckhuijseHeukers Media

Documentairemaakster Nada van Nie volgde presentator en theatermaker Marc de Hond in de laatste anderhalf jaar van zijn leven. Ze filmde hem van dichtbij, ging mee naar zijn ziekenhuisafspraken en was bij zijn chemotherapie. De zoon van opiniepeiler Maurice de Hond overleed onlangs en werd 42 jaar.

In 2002 werd er bij Marc al een een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Door complicaties tijdens de spoedoperatie belandde hij destijds in een rolstoel. Op eerste kerstdag 2018 maakte Marc bekend dat er wederom een kwaadaardige tumor bij hem was ontdekt, ditmaal in zijn blaas. Hij kreeg chemotherapie en zijn blaas moest worden verwijderd. Maar de ingrepen mochten niet baten. In de documentaire krijgen de kijkers een intiem kijkje in de laatste periode van zijn leven. Dat juist zo'n bijzondere en emotionele docu wordt onderbroken door reclames, snappen ze niet.

Klachtenregen op Twitter

Het huwelijksaanzoek bij de voorstelling Adem in, adem uit van Jochem Myjer in januari 2019, de verwijdering van zijn blaas een paar maanden later en meer emotionele momenten worden onderbroken door reclames. Na een inspirerende tekst als: "Als je langs een ravijn loopt, moet je niet naar beneden kijken maar naar voren" is dat niet waar de kijkers thuis op zitten te wachten.

Op Twitter doen zij en masse hun beklag. "Deze documentaire hoort niet onderbroken te worden", luidt het.

Columnist Ebru Umar schreef een prachtig stuk ter nagedachtenis van Marc. >

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden