null Beeld

Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ raken niet uitgepraat over ‘pestende’ buren

Dat roddels en pesterijen niet gebonden zijn aan leeftijd, blijkt maar de aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak van deze week. Cora ligt met de buren in de clinch omdat ze vier keer per dag door haar tuin lopen omdat ze vinden dat ze recht van overpad hebben. 

Demi Schoenmakers

In Mr. Frank Visser doet uitspraak gaan Mr. Visser en presentator Viktor Brand langs bij buren om hoogoplopende kwesties en conflicten op te lossen.

Woordenwisseling

Dit keer reizen ze af naar af naar Warmond waar Cora na haar scheiding een charmant huisje heeft betrokken. Maar veel rust is haar niet gegund, want buren Dick en Thomassina banjeren dagelijks door haar tuin en daar is ze helemaal klaar mee. "Voor elke scheet denderen ze door m’n tuin", zegt ze. Maar volgens de buren hebben ze recht van overpad. Al 27 jaar gebruiken ze Cora's tuin om naar de supermarkt te lopen en dat willen ze graag zo houden. Sinds een stevige woordenwisseling kijken de partijen elkaar met de nek aan.

Pesten

Op Twitter raken ze niet uitgepraat over de burenruzie. Ze vinden het gedrag van Dick en Thomassina bijna op pesten lijken en staan daarom aan de kant van Cora. "Tussen recht hebben en ronduit vervelend pestgedrag zit een wereld van verschil" en "Recht opeisen en daarmee je buurvrouw lastigvallen terwijl er een alternatief is, dat noemen wij gewoon pesten", klinkt het op Twitter. Dat dergelijk pestgedrag nog voorkomt onder volwassenen, zorgt dan ook bij kijkers voor de nodige verbazing.

Uitspraak

Mr. Frank Visser besluit uiteindelijk Cora gelijk te geven. Het recht van overpad wordt niet volledig opgeheven, maar wel stevig ingeperkt. Dat betekent dat buren Dick en Thomassina niet zomaar meer door de tuin van Cora mogen lopen. En daar zijn de kijkers maar wat blij mee.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: SBS6, Twitter. Beeld: Ruth van Baaijen | Talpa Beeldbank

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden