null Beeld

Kijkers Mr. Frank Visser zeer kritisch: ‘Maurice heeft hulp nodig, geen televisierechter’

Na de uit de hand gelopen ruzie in Lelystad afgelopen week, stond gisteravond het conflict tussen de autistische Maurice en zijn buurvrouw Ivy centraal. Een aflevering die veel kritiek oogstte.

Online redactie Libelle

De 32-jarige Maurice is gediagnosticeerd met PDD-NOS en dat betekent in zijn geval dat hij veel behoefte heeft aan rust en regelmaat. En dat valt niet mee als je in een zeer gehorige flat woont met boven je een moeder en een kind. Maurice wordt naar eigen zeggen helemaal gek van het geloop, gepraat en geschreeuw van zijn bovenburen. Als hij 's avonds tv zit te kijken en hij hoort plotseling herrie van boven, dan schrikt hij zo dat hij er soms van moet overgeven.

Hardcore

Ivy doet haar uiterste best om zo min mogelijk herrie te maken. Zij en haar zoontje lopen nooit op schoenen in huis en ze heeft zelfs de stofzuiger de deur uit gedaan zodat ook dat geluid Maurice niet kan irriteren. Op haar beurt heeft zij ook last van haar onderbuurman. Maurice draait graag hardcore tijdens het schoonmaken, wat hij doorgaans na acht uur 's avonds doet - net op het moment dat haar zoontje in bed ligt. Ook beweert ze dat Maurice een deuk in haar auto heeft gemaakt toen hij dronken was.

Tegen zichzelf beschermen

Sinds de burenruzie van afgelopen week, waarin de gemoederen tussen de 86-jarige Annie en haar buren Fred en Lies wel heel hoog opliepen, vragen steeds meer kijkers zich af of we deze mensen niet tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Ook de autistische Maurice krijgt veel bijval op sociale media. "Meester Frank Visser gaat steeds verder over de grens van fatsoen", stelt Twitteraar Aline. "Wat doet het mij zeer om Nederland los te zien gaan op een duidelijk autistische jongen die zwaar lijdt onder zijn omgeving en manier van denken", vult Roy aan.

Wil je de uitzending terugkijken? Dat kan hier.

Bron & beeld: SBS.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden