Ruud de Wild als verteller Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Ruud de Wild als vertellerBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Zenuwslopende klus

Kijkers nemen het massaal op voor stotterende verteller Ruud de Wild in ‘The passion’

Voor het eerst was Ruud de Wild donderdagavond de verteller van het paasverhaal in The passion en dat ging niet altijd even soepel. Aanvankelijk stroomde Twitter vol met kritiek op de stotterende radio-dj, maar al snel namen nóg veel meer Twitteraars het juist op voor Ruud: “Een verteller die foutjes durft te maken. Hoe mooi, tegenwoordig moet alles maar perfect zijn.”

Mirna WiggersBrunopress/Patrick van Emst

Zeker aan het begin van de uitzending versprak Ruud zich regelmatig. Soms kwam hij niet uit zijn woorden, intoneerde hij net niet handig of viel er ineens een stilte in zijn verhaal. Sommige kijkers konden er maar niet aan wennen en deelden op Twitter dat ze vonden dat Ruud er niks van bakte.

Zelfbewuste Ruud de Wild

Waardoor het kwam dat Ruud er niet lekker in zat, is niet duidelijk, maar toen hij er voor de zoveelste keer niet uit zijn woorden kwam onderbrak hij zijn eigen verhaal en zei: “Sorry hoor, een verteller die stottert, niet handig.” Daarna pakte hij gauw de draad weer op en alsof er een last van zijn schouders was gevallen, ging het vertellen van het verhaal de rest van de avond een stuk soepeler.

Hand in eigen boezem

De opmerking waarmee Ruud zijn hand in eigen boezem steekt, bleef niet onopgemerkt: in plaats van klaagzang stroomde Twitter nu vol lof en steun voor de radio-dj. Zowel trouwe Ruud-fans als mensen die nog niet zo bekend waren met zijn vertelstijl staken hem een hart onder de riem:

Bron: The passion, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden