null Beeld

Kijkers onder de indruk én mateloos geïrriteerd door ‘Zomergasten’ met Inez Weski

Ruim een half miljoen kijkers genoten van de bijzondere uitzending van 'Zomergasten' zondagavond. Ze waren onder de indruk van de gast, strafrechtadvocaat Inez Weski (65). Maar op Twitter spuiden kijkers ook hun irritaties. 

Online redactie Libelle

Ze vonden het namelijk ook een bijzonder ongemakkelijke aflevering.

Onrecht en katten

Inez Weski is al ruim veertig jaar advocaat en één van de bekendste strafpleiters van Nederland. In de uitzending spreekt de iconische vrouw met interviewer Janine Abbring. Het gesprek gaat onder andere over onrecht, Weski's grote liefde voor katten en het zijn van een buitenbeentje. Of, zoals Weski dat zelf noemt, het zijn van een 'zelfstandig denker'. Iets wat zij zelf ook meent te zijn.

'Briljante vrouw'

De kijkers gaan los op Twitter over de bijzondere gast. "Wat een briljante vrouw is Inez Weski", schrijft één van de kijkers dan ook. Een ander noemt haar een 'stevige persoonlijkheid' en weer een andere kijker noemt haar vele interessante uitspraken een 'rijkdom' om naar te kijken.

Ongemakkelijk

Toch is er ook flink wat kritiek. Veel Twitteraars vinden het namelijk een ongemakkelijke uitzending. Dat heeft niets met de gast te maken, maar alles met de presentatrice. Zo zou volgens veel kijkers Janine Abbring moeite hebben met het gesprek. Het lijkt erop dat zij veel uitspraken van Weski niet helemaal snapt. Daarbij zou ze voortdurend door haar gast heen praten.

Respect

Toch zijn er ook kijkers die respect hebben voor de presentatrice. Zij beseffen dat niet ieder interview even makkelijk is en zien de moeite die Abbring in het gesprek steekt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: VPRO.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden