null Beeld

Kijkers onder de indruk van heftige verhalen in ‘Geraldine en de vrouwen’

Zondagavond was de 2e aflevering van Geraldine en de vrouwen op televisie te zien. In het programma volgt presentatrice Geraldine Kemper 6 vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Kijkers zijn diep onder de indruk van de heftige verhalen.

Online redactie Libelle

Onder meer op Twitter laten kijkers weten hoe dapper ze het vinden dat de dames aan dit programma meedoen.

Therapieweek in Kroatië

Alle 6 de vrouwen lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) door wat ze hebben meegemaakt. Herbelevingen en angststoornissen, slecht slapen en moeilijk op mensen kunnen vertrouwen is iets waar de vrouwen door het seksuele geweld mee kampen. Samen met Geraldine en een team van psychologen reizen ze af naar Kroatië. Door middel van onder meer therapie proberen ze daar hun stressstoornis te bedwingen. Na de reis worden ze nog een jaar lang gevolgd.

Geraldine wil met het programma het 'taboe doorbreken en laten zien wat de gevolgen van seksueel geweld' zijn. Er wordt weinig over gesproken, en dat terwijl 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 16 mannen er ooit mee te maken krijgt. "Juist praten is zo belangrijk. Open het gesprek en stop met het slachtoffer de schuld geven. Respecteer de ander en luister", aldus de presentatrice.

Op Twitter laten kijkers weten het ontzettend knap van de vrouwen te vinden dat ze zo open zijn en hun verhaal durven delen. "Wat een geweldig goed en belangrijk programma is dit", klinkt het. Helaas laat ook een aantal kijkers weten dat sommige situaties pijnlijk herkenbaar zijn:

Geraldine en de vrouwen is op zondag om 21.20 uur bij RTL 4 te zien.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress & Instagram Geraldine Kemper

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden