Kijkers ontdaan door heftige aflevering ‘Uitstel van executie’:
Kijkers ontdaan door heftige aflevering ‘Uitstel van executie’: "Hoe sterk kan een mens zijn?"Beeld Screenshot RTL 4

Kijkers ontdaan door heftige aflevering ‘Uitstel van executie’: "Hoe sterk kan een mens zijn?"

In Uitstel van executie komen natuurlijk regelmatig schrijnende verhalen voorbij, maar de aflevering van maandagavond was er eentje die veel kijkers éxtra zal bijblijven. Nelly verloor namelijk haar man en zoon aan de dodelijke hersenziekte Huntington en ook haar middelste zoon Jeroen (44) lijdt aan deze ziekte en heeft nog maar een paar jaar te leven.

Zoon Jeroen kan niet meer in zijn huis blijven wonen en heeft al een nieuwe woning, maar voordat hij daar zijn laatste jaren kan doorbrengen, moet hij wel eerst zijn huidige woning verkopen. Omdat hij niet meer bij machte is om verstandige besluiten te nemen, lukt het niet om zijn huis te verkopen. Voor moeder Nelly is het team van Uitstel van executie dan ook haar laatste hoop.

Ziekbed van twintig jaar

Op Twitter leven kijkers massaal mee met Nelly, wier leven allesbehalve makkelijk is verlopen. Als bij de broer van haar man de dodelijke hersenziekte Huntington wordt geconstateerd, blijkt niet veel later dat haar man Wil de erfelijke ziekte ook heeft. Als Wil uiteindelijk na een ziekbed van twintig jaar komt te overlijden, blijft Nelly achter met haar drie jongens. Omdat er in die tijd nog geen goed DNA-onderzoek kan worden gedaan, blijft het onzeker of haar kinderen ook het gen hebben.

Nelly merkt echter al snel op dat haar jongste zoon Tom ook steeds meer symptomen vertoont. “En toen begonnen daar de problemen mee en begon ook hij weer agressief te worden en gekke dingen te doen”, aldus Nelly. Tom werd uiteindelijk opgenomen met gerechtelijke macht en elf jaar later overlijdt ook hij aan de ziekte. “Het was vrijwel alleen maar op bed liggen. Eten ging ook moeizaam. Het was eigenlijk een bevrijding toen hij overleed. (…) Het was wel heel erg zwaar, maar het is goed.”

Verkopen van huidige woning

Als haar middelste zoon Jeroen ook het gen blijkt te hebben, weet Nelly niet meer waar ze het zoeken moet. Boven op de zorgen van zijn ziekte, is Jeroen ook niet meer bij machte om verstandige besluiten te nemen. Jeroen heeft een nieuwe woning, waar hij volgens zijn moeder straks perfect zit, maar om te voorkomen dat hij straks met financiële problemen zit, moet zijn huidige woning eerst verkocht worden. Het huis staat echter volledig ‘onder water’ en moet dan ook eerst worden opgeknapt. Jeroen wil hier echter niet aan meewerken en dat maakt de situatie alleen maar nóg lastiger.

Onverwachte koper

Het team van Uitstel van executie doet er alles aan om de woning op te knappen en te verkopen, maar omdat Jeroen regelmatig terugkeert naar zijn oude woning, wil het allemaal niet vlotten. Als er uiteindelijk bewindvoering wordt aangevraagd en die door de rechtbank wordt goedgekeurd, kan Nelly eindelijk opgelucht ademhalen. Als er dan ook nog een onverwachte koper voor het huis blijkt te zijn, namelijk broer Erwin, vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Erwin laat weten dat het de grootste wens is van Jeroen dat zijn dochter het huis krijgt en daar wil Erwin dan ook voor zorgen. Hij zet zijn eigen huis in de verkoop en doet een bod op de woning. Nelly is dolblij als ze dit nieuws krijgt en ook presentator Martijn Krabbé houdt het niet droog.

Reacties Twitter op ‘Uitstel van executie’

Ook op Twitter zijn de kijkers van het programma ontroerd door het verhaal van Nelly en de bijzondere wending aan het einde van de aflevering:

Bron: RTL 4. Beeld: Screenshot RTL 4

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden